Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Νέα απώλεια στρατιωτικού υλικού από στρατόπεδο της Ε.Φ.

«Φτερά» έκανε κεφαλή αντιαρματικού βλήματος RPG

Εκτοξευτήρας RPG 7 μαζί με αντιαρματικά βλήματα

Λευκωσία: Πριν ακόμα καταλαγιάσει ο θόρυβος και η ανησυχία από την κλοπή των 172 κιλών πλαστικής PG-2 από αποθήκη στρατοπέδου στη Παλώδια και την ώρα που η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των 92 κιλών που δεν έχουν βρεθεί, νέα υπόθεση απώλειας στρατιωτικού υλικού «ταρακούνησε» την Τρίτη το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ. Στο πλαίσιο καταμέτρησης υλικού σε στρατόπεδο, διαπιστώθηκε ότι ήταν άφαντη κεφαλή αντιαρματικού βλήματος RPG.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας «κατά τη διάρκεια καταμέτρησης υλικού που πραγματοποιείτο σε μονάδα της Εθνικής Φρουράς, λόγω αλλαγής διοικήσεως, διαπιστώθηκε ότι ελλείπει το εμπρόσθιο τμήμα αντιαρματικού πυρομαχικού (κεφαλή), τύπου RPG».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το νέο περιστατικό με την απώλεια στρατιωτικού υλικού σημειώθηκε σε στρατόπεδο στον Μαθιάτη.
Το ΓΕΕΦ διεξάγει πειθαρχική έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παρουσιάστηκε το έλλειμμα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αστυνομία, η οποία διεξάγει ποινική έρευνα, ενώ άνδρες του ΤΑΕ Αρχηγείου με επικεφαλής τον Γιαννάκη Χαραλάμπους, άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας και του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού μετέβησαν την Τρίτη στο στρατόπεδο για επιτόπου έρευνα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, «καταγγέλθηκε από την Εθνική Φρουρά ότι μεταξύ των ημερομηνιών 8 Ιουνίου και 9 Αυγούστου κλάπηκε από στρατόπεδο της Ε.Φ. στην επαρχία Λευκωσίας το εμπρόσθιο τμήμα (κεφαλή) αντιαρματικού πυρομαχικού τύπου RPG το οποίο βρισκόταν σε κιβώτιο εντός άρματος μεταφοράς προσωπικού».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Λόχου για τη διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Πάντως, όπως πληροφορείται ο «Φ» δεν διευκρινίστηκε κατά πόσο πρόκειται για κλοπή ή για απώλεια του στρατιωτικού υλικού. Διερευνάται κατά πόσο, το μπροστινό τμήμα του αντιαρματικού πυρομαχικού χάθηκε στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης.
Σημειώνεται ότι η κεφαλή του βλήματος RPG από μόνη της είναι άχρηστο υλικό στα χέρια όποιου βρεθεί. Για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρέπει να τοποθετηθεί στο αντιαρματικό βλήμα RPG. Το εν λόγω υλικό τοποθετείται μπροστά από το βλήμα, ώστε όταν κτυπήσει στον στόχο παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ακολούθως προκαλείται έκρηξη.
Πηγές: «Φιλελεύθερος», ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης