Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Νέες ανατολίτικες πονηριές από τον Νταβούτογλου;

Ο πολυπράγμων υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πραγματοποίησε μια συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον που επισημάνθηκε από τον τουρκικό Τύπο…

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της «Χουριέτ», ο Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με το πρώην μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρόμπερτ Γουέξλερ.


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται για μια συνάντηση ρουτίνας. Η είδηση όμως κρύβεται στο ότι ο συγκεκριμένος κύριος φέρεται να προαλείφεται για την κατάληψη της θέσεως του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ!


Ο Γουέξλερ που σήμερα είναι επικεφαλής Ινστιτούτου στις ΗΠΑ, ήταν το πρώτο εβραϊκής καταγωγής μέλος του Κογκρέσου που προσυπέγραψε την υποψηφιότητα του Ομπάμα για τον προεδρικό θώκο και θεωρείται ως ένας εκ των κυριότερων συμβούλων του στην προσπάθεια να αποσπάσει τις ψήφους των Εβραίων Αμερικανών!


Στα πιο πρόσφατα, ο Γουέξλερ άσκησε δριμεία κριτική στον Ερντογάν για το χειρισμό των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, αποκαλώντας «περίεργη» τη ρητορική του Τούρκου ηγέτη, η οποία «απαξιώνει» διακομματικά την Τουρκία στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αν έχει κάποια απήχηση αυτή δεν ξεπερνά το 2% του πληθυσμού της υπερδύναμης!


Έχοντας αναφέρει τα ανωτέρω, τι άραγε πιστεύει κανείς ότι ήθελε να συζητήσει ο Νταβούτογλου με τον Γουέξλερ; Να «φιλήσει χέρι που δεν μπορεί να δαγκώσει»; Να διαμηνύσει την ετοιμότητα της χώρας του να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Τελ Αβίβ δίνοντας υποσχέσεις περί πιο προσεκτικών και ισορροπημένων δηλώσεων στο μέλλον; Διότι δεν τον θεωρεί κανείς ούτε ως αφελή ούτε ως… μειωμένου καταλογισμού να φροντίσει να εξοργίσει έναν στενό συνεργάτη του Ομπάμα…
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης