Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Περί Αμύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας σε παρουσίαση μελέτης στο ΓΕΕΘΑ με θέμα τη στρατιωτική εκπαίδευση και τα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, εκφράστηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για ανώτατους αξιωματικούς που ήταν παρόντες.
Η συμπεριφορά του προκάλεσε αντιδράσεις και ο Β΄ κλαδάρχης του ΓΕΕΘΑ, υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος, υπέβαλε την παραίτησή του για τις προσβολές που δέχθηκε από τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Φενέκος είναι ο μοναδικός που έχει το Πολεμικό Ναυτικό με εξειδίκευση στην υποβρύχια ακουστική.

Κι άλλη παραίτηση

Σε παραίτηση επίσης οδηγήθηκε, επειδή δεν είναι «ημέτερος», και ένας από τους πιο μορφωμένους αξιωματικούς του Ναυτικού, μέλος διεθνών επιστημονικών οργανισμών, με τεράστια διδακτική εμπειρία και πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό του. Τη γνωρίζει την περίπτωση ο κ. Βενιζέλος; Για ποια αξιοκρατία μιλάτε, κύριε υπουργέ;
Κάτι τρέχει στο Πολεμικό Ναυτικό
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό, με τις ευλογίες προφανώς της πολιτικής ηγεσίας. Οι τρεις απόστρατοι «πράσινοι υπασπιστές», που τους επανέφερε στην ενέργεια ο κ. Βενιζέλος, «ελέγχουν» τα πάντα στο Ναυτικό. Έχουμε και λέμε: Απόλυτος άρχων είναι ο υπαρχηγός του Ναυτικού, υποναύαρχος Νίκος Κρυονερίτης, πρώην υπασπιστής του Τσοχατζόπουλου, αφού όλα περνάνε από το γραφείο του. Μάλιστα επανέφερε στην ενέργεια τον απόστρατο πλωτάρχη Γ. Ζουμπατή, τον οποίο τοποθέτησε στο γραφείο «κοινωνικών αιτημάτων» του Αρχηγού! Σημαντικό ρόλο έχει ο αρχιπλοίαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, πρώην υπασπιστής του Γιάννου, αφού είναι ο κλαδάρχης προσωπικού του Ναυτικού. Τέλος, ο τρίτος της παρέας, ο αρχιπλοίαρχος Τάσος Κάτσαρης, πρώην υπασπιστής του Μπετενιώτη, τοποθετήθηκε στη διοίκηση ναυτικής εκπαίδευσης και έχει υπό τον έλεγχό του όλο το κατώτερο προσωπικό, από ναύτες και ΕΠΟΠ μέχρι υπαξιωματικούς και ανθυπασπιστές.


Κάτι ψήνεται...

Στους διαδρόμους του Μαξίμου κυκλοφορεί η φήμη ότι ο κ. πρωθυπουργός περιμένει με αδημονία τον ομόλογό του Τούρκο για να συμφωνήσουν και να ανακοινώσουν, εν μέσω πανηγυρικής ατμόσφαιρας και επευφημιών, παράλληλη μείωση των εξοπλισμών.
Σε ένδειξη, μάλιστα, καλής θέλησης εκ μέρους μας, θα δηλωθεί ότι εμείς αρχίζουμε αμέσως, παγώνοντας τα νέα προγράμματα.
Οι Τούρκοι θα αποδεχθούν την πρόκληση ανακοινώνοντας, προσεχώς, τον χρόνο δικής τους
έναρξης περικοπών.
  Καλά θα κάνει ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος να ενημερώσει τον κ. πρωθυπουργό για τον τρέχοντα προγραμματισμό - μαμούθ εξοπλισμών των γειτόνων, ώστε να ερωτηθεί ο κ. Ερντογάν σε τι αποσκοπούν.
Συγχαρητήρια
Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου, η οποία εξελέγη, στις αρχαιρεσίες δικαστικών, με μεγάλη πλειοψηφία, προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.
Πρόκειται για δικαστικό με κύρος και εμπειρία.
Θα παρακαλούσαμε, όμως, την κ. Εισαγγελέα, να μας πληροφορήσει τι έγινε εκείνος ο φάκελος των λαμογιών ΑΩ των TOR-ΜΙ που, πριν από ακριβώς έναν χρόνο, είχε ανακοινωθεί ότι ολοκληρώνεται με παραπομπές από την ίδια...

Αλήθειες και ψέματα

Δεν είναι στις προθέσεις μου να παραστήσω τον συνήγορο του Αντεισαγγελέα Εφετών κ. Παν.
Αθανασίου. Δεν έχω λόγο να το κάνω αλλά και αγνοώ πολλά πράγματα.
Όταν, πρόσφατα, εξερχόμενος από τη Βουλή, όπου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο SIEMENS ως μάρτυρας, δέχθηκε τα πυρά δημοσιογράφου, ελεγχόμενος γιατί δεν
έστειλε τον φάκελο ταχέως στη Βουλή (ήταν ανακριτής πριν από τον κ. Ζαγοριανό), απάντησε: «Κι αν το έκανα, τι θα γινόταν; Έστειλα τόσους άλλους και δεν έγινε τίποτα».
Όντως ο κ. Αθανασίου με την έναρξη της ψευδοκάθαρσης της ΝΔ του 2004 (χωρίς να του δώσουν οι προϊστάμενοί του ούτε έναν βοηθό ούτε έναν εμπειρογνώμονα), φορτώθηκε τις υποθέσεις προμήθειας-σκανδάλων TOR-MI, TPQ-37, αρμάτων, πυροβόλων SUZANA, υδροπτέρυγων ZUBR, εκσυγχρονισμού φρεγατών, ελικοπτέρων ΝΗ-90, Siemens και άλλες ων ουκ έστιν αριθμός.
Γιατί φόρτωσαν τον δυστυχή δικαστικό με τέτοια βάρη; Χρειάζεται πολλή φαιά ουσία να το καταλάβει κανείς; Για να παραλύσει, να «πήξει», να μην μπορέσει να κάνει τίποτα.
Εν τούτοις, κατάφερε να στείλει στη Βουλή, με προτάσεις - καταπέλτες, δύο οζώδη σκάνδαλα, που αφορούσαν τα ραντάρ
TPQ-37 και τα Α/Α TOR-Μ1. Ως γνωστόν, η τότε Εξεταστική Επιτροπή, στην οποία μετείχαν επώνυμοι κοινοβουλευτικοί, όπως οι κ. Βενιζέλος, Ζαγορίτης, Καρχιμάκης, Λυκουρέντζος, αθώωσαν παμψηφεί τους υπόλογους.
Μετά έστειλε τον δυσώδη φάκελο των πυροβόλων SUZANA, τον οποίο η τότε πρόεδρος κ. Ψαρούδα - Μπενάκη τον «λησμόνησε» σε ένα συρτάρι, μέχρι να παραγραφεί το αδίκημα... Έκτοτε, φαίνεται ότι σταμάτησε κάθε ενδιαφέρον του κ. Π.Α. για τον χώρο αυτό. Οι πολιτικοί είχαν πάρει τις αποφάσεις τους: Πλήρης προστασία στο αδελφάτο...
Ανταλλακτικά
Μαθαίνω ότι στο Γραφείο του κ. Μπεγλίτη υπάρχει σωρεία αιτημάτων έγκρισης πιστώσεων για ανταλλακτικά διαφόρων οπλικών συστημάτων. Ακόμη και για τους S-300!
Θυμήθηκα ένα... παλαιότατο σχόλιο του Νεόκοπου στα «ΝΕΑ» (30/12/98). Έγραφε: «Μαθαίνω ότι η Κύπρος θα παραγγείλει κι άλλους πυραύλους. Αυτούς ας τους βάλουν στο Ρέθυμνο, γιατί στη Σητεία προβλέπεται συνωστισμός...»
Ευτυχώς, ο Άκης τους έστειλε μερικά TOR-Μ1 (σώθηκε η νήσος...), ενώ ταυτόχρονα τα 3 ραντάρ ARTHOUR, που τα είχε πληρώσει η Κύπρος, ακόμη της τα χρωστάμε. Διερωτώμαι, η άμυνά της δεν τα έχει ανάγκη;

Ξαφνικός έρωτας

Eνώ οργιάζουν στο ΥΕΘΑ οι φημολογίες για ανατροπές και μαχαιρώματα των υποψηφίων που διεκδικούν τις κορυφαίες θέσεις της ΓΔΑΕΕ και των αμυντικών βιομηχανιών και οι μνηστήρες αναδύονται κι εξαφανίζονται, ο κ. Βενιζέλος, εν τη αδυναμία του, εκδήλωσε, όψιμα, σφοδρό έρωτα για ανθρώπους διορισμένους από τον κ. Μεϊμαράκη!
Δήλωσε ότι δεν αλλάζει, σκοπίμως, πρόσωπα, για να σπάσει τον φαύλο κύκλο κομματικής τακτικής (sic).
Ελάτε, κ. υπουργέ μας. Δεν ξέρουμε ότι πολλές προτάσεις σας (π.χ. ο κ. Μπίστης) απερρίφθησαν από Μαξίμου μεριά; Γιατί, εξάλλου, «παραιτείτε» και «ξαναπαραιτείτε», από τον Οκτώβριο, τον κ. Μανούσο των ΕΑΣ, χωρίς να τον αντικαθιστάτε;
  Ασφαλώς και η στήλη είναι υπέρ της αρχής Τενγκ Χσιάο Πινγκ: «Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, καλή γάτα είναι αυτή που τρώει τα ποντίκια». Αλλά οι
κ. υπουργοί οφείλουν να θυμούνται και την άλλη αρχή:
«Ο άρχοντας ουκ αεί άρχει...»
Το Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης