Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011

Γιατί κ. Σόιμπλε τόση πρεμούρα με τις έγγραφες δεσμεύσεις;


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε πως εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο Σόιμπλε επεσήμανε την αναγκαιότητα της γραπτής δέσμευσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν γραπτές δεσμεύσεις. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί την εν λόγω απαίτηση ταπεινωτική για τους Έλληνες πολιτικούς.

Εμείς από την πλευρά μας να επαναλάβουμε ότι η εμμονή των Γερμανών σε αυτό το χαρτί με μερικές υπογραφές μας γεμίζει υποψίες.
Κι επειδή καμία απολύτως εμπιστοσύνη δεν έχουμε πλέον στην ηγέτιδα δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γερμανία, πολύ φοβούμαστε ότι η επιμονή του αποτελεί έναν στυγνό εκβιασμό ώστε να θεμελιωθεί νομικό δικαίωμα για τους δανειστές, σε κάποιο ξένο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης, το οποίο επίσης θα κατοχυρώνεται συμβατικά σε όλα αυτά τα χαρτιά που καλούνται οι Έλληνες πολιτικοί να υπογράψουν, ώστε στη συνέχεια να διεκδικηθεί… ακόμα και η Ακρόπολη.
Από αρπακτικά η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχει γνωρίσει πολλά στην Ιστορία του. Δυστυχώς, όπως αναφέραμε και σε χθεσινή μας ανάρτηση, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει ελάχιστα πράγματα σε σχέση με 60-70 χρόνια νωρίτερα, ίσως έχει αλλάξει μόνο το «περιτύλιγμα». Διότι η συμπεριφορά που επιδεικνύεται ΔΕΝ είναι συμπεριφορά ανάμεσα σε εταίρους, αλλά απέναντι σε υποτελείς. Κι εάν δεν γίνει συνείδηση στους αγαπητούς Γερμανούς ότι εάν δεν αντιληφθούν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να επιβιώσει.
Η γεωγραφία έχει αποφανθεί για το ποιος είναι ο φυσικός ηγέτης της Ενωμένης Ευρώπης, ωστόσο, η σωφροσύνη και η σοφία είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ώστε η ηγεσία αυτή να γίνει αποδεκτή. Οι Γερμανοί οφείλουν να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κατανοήσει το μερίδιο της δικής του ευθύνης, δεν είναι όμως διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να φορτωθεί και τις αμαρτίες άλλων. Εξοντώνοντας τον απλό καθημερινό μισθωτό και συνταξιούχο δεν πρόκειται να θεραπεύσει το πρόβλημα. Κι επειδή θα οδεύσει η Ένωση προς την καταστροφή, τουλάχιστον θα πρέπει η όποια ελληνική κυβέρνηση να έχει θωρακίσει τη χώρα από την πιθανότατη έγερση παράλογων αιτημάτων και επιδρομής για καταλήστευση του εθνικού πλούτου.

Ας ελπίσουμε ότι οι κρατούντες, η κυβέρνηση Παπαδήμου εν προκειμένω, έχουν συναίσθηση του προβλήματος. Όπως πήγαμε αντίθετα στο ρεύμα και αποφύγαμε να μιλήσουμε για «κυβέρνηση τραπεζιτών» η οποία δεν θα προασπίσει τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας, θεωρώντας ότι κανείς δεν είναι πιο Έλληνας και πιο πατριώτης από τον άλλο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, έτσι δεν θα διστάσουμε να επιτεθούμε στον οποιονδήποτε ο οποίος με τις πράξεις του αποδείξει ότι δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Δεν προηγούμαστε στο να ρίξουμε… το ανάθεμα, δεν είμαστε όμως και πρόβατα. Κανενός.
Σημείο Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης