Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Δ.Χ. Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΤΗ νίκη ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

 
Προς καταδίκη Ελλάδας στη Χάγη
Μετά την προσφυγή των Σκοπίων
Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Κ»- η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (αναμένεται να εκδοθεί σε οκτώ ημέρες) αποδέχεται ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, με κεντρικό επιχείρημα τις δηλώσεις των Κώστα Καραμανλή (πρώην πρωθυπουργού) και Ντόρας Μπακογιάννη (πρώην υπουργού Εξωτερικών) ότι θα ασκήσουν βέτο. Κι αυτό παρότι τελικώς δεν χρειάστηκε να το πράξουν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Διεθνές Δικαστήριο δεν αποδέχεται το αίτημα των Σκοπίων να καταδικάσει προκαταβολικά την Ελλάδα εάν ασκήσει βέτο σε ένταξη της ΠΓΔΜ σε διεθνή οργανισμό. Το επιχείρημά του είναι ότι δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κράτη για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων τους στο μέλλον.

Καθημερινή και σχολιασμός του άρθρου της "Κ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης