Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης δοκιμών του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της πρώτης φάσης του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στα ανοιχτά της Νορβηγίας.

Το υποβρύχιο ήδη βρίσκεται στο Κίελο της Γερμανίας, στα ναυπηγεία της HDW. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις δοκιμές δεν υπήρξαν μείζονες παρατηρήσεις και η όλη διαδικασία εξελίχθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Tις δοκιμές παρακολούθησαν τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού ναυτικού, δύο επιβαίνοντες στο υποβρύχιο και ένας επί του πλοίου ασφαλείας.

 Μοναδική σημαντική εκκρεμότητα που απομένει είναι η δοκιμή κλίσης σε ανάδυση, καθώς οι καιρικές συνθήκες και κατά τον πλου της επιστροφής ήταν ιδανικές. Υπενθυμίζεται, ότι η υψηλή κλίση που παρουσίαζε το υποβρύχιο σε ανάδυση, εμφανιζόταν υπό συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες και προφανώς η διαπίστωση της εξάλειψης του προβλήματος απαιτεί τις αντίστοιχες.

Στο Κίελο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της πρώτης φάσης των δοκιμών και τον προγραμματισμό των δοκιμών της επόμενης φάσης.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία γίνεται παρουσία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Αμυντικής Τεχνολογίας και Προμηθειών (BWB) της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία και θα πιστοποιήσει τα αποτελέσματά της, εκτιμάται ότι θα άρει το σύνολο των εμποδίων για την απρόσκοπτη παραλαβή του υποβρυχίου από το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα της σύσκεψης της 18ης Μαρτίου 2010 που καθόρισε το πλαίσιο εξαγοράς της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών ναυπηγείων Α.Ε. από τον όμιλο Abu Dhabi Mar (ADM), σε ανάλογες δοκιμές θα υποβληθούν και τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια του τύπου που ναυπηγήθηκαν στα ΕΝΑΕ, ώστε να διαπιστωθεί η συμμόρφωσή τους με τις προβλέψεις της σύμβασης.
defencepoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης