Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος

Δυσφορία για την ματαίωση του ΚΥΣΕΑ στο ΥΠΕΘΑ και τον αποκλεισμό των Αρχηγών


Δυσφορία από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας για την ματαίωση του ΚΥΣΕΑ που επρόκειτο να γίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μία συνεδρίαση που θα είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού θα συμμετείχαν και οι Αρχηγοί των Επιτελείων, οι οποίοι τελικά αποκλείστηκαν. Η δυσφορία βρίσκεται σε όλα τα επίπεδα των ένστολων και αγγίζει ακόμα και τον Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Γράψα, τον οποίο πολλοί αξιωματικοί τον εγκαλούν ότι ανέχεται την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων αδιαμαρτύρητα. Χθες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοίμαζαν την αίθουσα που θα γινόταν η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, όταν αργά το βράδυ ήρθε "άκυρο" για να μην υπάρξει...πολεμικό κλίμα!. Μάλιστα κάποια στιγμή κυριάρχησε η σκέψη να μην γίνει ΚΥΣΕΑ, αλλά τελικά αποφασίστηκε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και όμως υπήρχαν σημαντικοί πρακτικοί λόγοι όχι τόσο για να γίνει το ΚΥΣΕΑ στο υπουργείο, όσο για να γίνει με την ενεργό συμμετοχή των Αρχηγών των Επιτελείων. Είχαν ετοιμαστεί να παρουσιαστούν από τους Αρχηγούς, ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση της τουρκικής απειλής, τα οποία στοιχεία έμειναν στους φακέλους.

Πληροφορίες που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, υποστηρίζουν ότι η ματαίωση της συνεδρίασης έγινε μετά από απαίτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σε ότι αφορά τον Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δ.Γράψα, οι συνάδελφοί του τον κατηγορούν ότι "Δεν παρουσιάζει την πραγματική εικόνα ελλείψεων και διαθεσιμοτήτων" και γενικότερα "Εξωραϊζει την κατάσταση", ενώ συναίνεσε στην μείωση της θητείας, ενώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν συνηγορούν για το αντίθετο.

Το παρασκήνιο σε ότι αφορά την ματαίωση του ΚΥΣΕΑ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού τέθηκαν λόγοι "κίνησης κλιμάκωσης και στρατιωτικοποίησης" του ΚΥΣΕΑ υποτίθεται "χωρίς να υπάρχει λόγος" και μάλιστα ακούστηκε και η φράση "Ο Σημίτης δεν έκανε το ΚΥΣΕΑ στο υπουργείο στην κρίση των Ιμίων θα κάνουμε εμείς τώρα χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος;"

DefenceNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης