Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

«Στην Ελλάδα οφείλετε το ότι από απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε έθνος»

Καυστική επιστολή απέστειλε στον επικεφαλής της ΚΟ του CDU, Ζίγκφριντ Κάουντερ, ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.Σας την παραθέτουμε αυτούσια και ασχολίαστη.
 «Κύριε Κάουντερ,
Άκουσα έκπληκτος και γεμάτος οργή τη δήλωσή σας περί «ανάγκης τοποθέτησης Επιτρόπου» στη Χώρα μου.

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Για Σούνιο πήγαιναν οι Τούρκοι αλλά δεν είχαν...δραμαμίνες!Τα μποφόρ τους σταμάτησαν

Ο…”ναύαρχος-καιρός” σταμάτησε τον προκλητικό πλου της τουρκικής κορβέτας BANDIRMA,προς το Σούνιο,ο οποίος ετκιμούν αξιωματικοί του ΠΝ ,ότι ήταν ο τελικός προορισμός της!

Υπό του μηδένοsΑγαπητέ παραλήπτη,
Eσύ με το σκυμμένο κεφάλι που νομίζεις ότι τελείωσε ο κόσμος γιατί μίκρυνε ο δικός σου μικρόκοσμος πρέπει να δεις από κάτοψη την όλη κατάσταση και να σταματήσεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Εκτός αν είσαι κομματοβολεμένο κτήνος και χάνεις τα ποσοστά από το νταβατζηλίκι.
 Εσύ κομματόσκυλο της όποιας παράταξης, ούτως ή άλλως πουτάνα είσαι εκ γενετής. Πεθαμένος από την μήτρα της μάνας σου. Προδοτική λανθάνουσα γέννα που πρέπει να εξαλειφθεί από κύτταρο χωρίς ίχνος οίκτου.
 Αλλά απευθύνομαι στον άλλον,

ΙΜΙΑ-Η εικόνα της Ελλάδας που ήταν έτοιμη για όλα,όπως την έζησε ένας αξιωματικός

Ημέρα μνήμης ... ΙΜΙΑ


Αφιερωμένο εξαιρετικά στη μνήμη των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού μας Ναυτικού (Σημαιοφόρος Έκτορας Γιαλοψός και Αρχικελευστές Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος), που χάθηκαν εκείνη τη νύκτα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, και στα χιλιάδες Ελληνόπουλα που, ενώ ήταν έτοιμα στις επάλξεις για την ύψιστη θυσία, έμειναν με το ερώτημα «Γιατί κάναμε έτσι πίσω ; Πολεμήσαμε και νικηθήκαμε ;».
 

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Ωπα μωρή ΚΟΤΑ

Ο Νταβούτογλου εκτοξεύει απειλές τύπου "Αν δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό ξέρετε τι θα κάνουμε"


Image
«Η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ θα πρέπει να αντιληφθούν ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί το υπάρχον status quo» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφερόμενος στο Κυπριακό.
Μιλώντας το βράδυ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Α. Νταβούτογλου αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη λέγοντας ότι «υπήρξε λίγη πρόοδος».

Σ᾽ ἀποζητοῦμε, Χριστόδουλε!…  • Γράφει ο Σαράντος Καργάκος
Ὅταν ἔφυγε ἔγραψα: «Σέ κλαίει ὁ λαός!». Σήμερα, μετά ἀπό τήν παρέλευση τόσων ἐτῶν ἀπό τή θανή του εἶμαι ὑποχρεωμένος νά γράψω: «Σέ θέλει ὁ λαός!».

Στό διάστημα τῆς ἐπίγειας ἀπουσίας του «ἔφυγαν κι ἄλλοι πολλοί, μεγάλοι καί τρανοί, πού ἦσαν πασίγνωστοι ἐδῶ κι ἐκεῖ. Ὅλους ὅμως τούς πῆρε τό ποτάμι τῆς Λήθης. Μόνον ὁ Χριστόδουλος ζῆ -ἄσβηστο καντήλι στήν ψυχή τοῦ ἁγνοῦ λαοῦ πού πονεῖ γιά τήν ἔρμη πατρίδα.

Ὅσο ζοῦσε ὁ Χριστόδουλος ὁ λαός εἶχε μιάν ἐλπίδα: εἶχε ἕναν ἡγέτη! Ἦταν γιά τό λαό μας ὅ,τι καί ὁ Χρυσόστομος γιά τόν ἐγκαταλελειμμένο λαό τῆς Σμύρνης. Καί οἱ δύο ὁδηγήθηκαν στό μαρτύριο: ὁ Σμύρνης ἀπό τόν τουρκικό ὄχλο, ὁ Ἀθηνῶν καί Ἑλλήνων πάντων ἀπό τόν δημοσιογραφικό καί χαμηλοπολιτικό ὄχλο.
Ὁ ἕνας πέθανε βασανισμένος, ὁ ἄλλος πέθανε φαρμακωμένος.
Κανείς δέν ἤπιε τόσο φαρμάκι ὅσο ὁ Χριστόδουλος.
Γιατί εἶχε Παπαφλέσσειο ἀνάστημα καί ὕψωνε φωνή ὑπέρ πίστεως καί πατρίδος.
Κουβαλοῦσε μέσα του τήν παράδοση τοῦ 1821.
Μέ τόν λόγο του ξαναζωντάνευε τ᾽ ἀρματολίκι, τούς καιρούς τῆς παλληκαριᾶς καί τῆς λεβεντιᾶς..

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη σοβαρή αντίδραση στην ΠΓΔΜ από το ΥΠΕΞ


Ενδεχομένως και ως προετοιμασία για την καταγγελία της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας» της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ θα μπορούσε να ερμηνευθεί η σημερινή εξέλιξη με την ελληνική αντίδραση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Σοπιανών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, προέβη σε διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή την ανέγερση αψίδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στην οποία απεικονίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ήλιος της Βεργίνας και παραστάσεις αλυτρωτικού περιεχομένου, κατά παράβαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και της αρχής της καλής γειτονίας.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

Ποιος φοβάται τις εκλογές;


Βασίλειος Μαρκεζίνης
Ακαδημαϊκός

Ο τίτλος αυτού του άρθρου αντικατοπτρίζει ένα από τα παράδοξα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελλάδα. Πράγματι, καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να λάβει μια σειρά από μέτρα απίστευτης σκληρότητας, τα οποία επιπλέον θα την εγκλωβίσουν επί πολλά χρόνια, η άρχουσα ελίτ του πολιτικού μας κόσμου, μαζί με τα άλλα οικονομικά κατεστημένα που κακοκυβερνούν τη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία –ή και περισσότερο, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές–, προσπαθούν καθημερινά να αναβάλουν τη διεξαγωγή των εκλογών. Το γεγονός ότι αυτές οι οδυνηρές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν, και θα ληφθούν, από βουλευτές και πολιτικά κόμματα που, στην πειοψηφία τους ξεκάθαρα δεν αντιπροσωπεύουν τη βούληση του ελληνικού λαού διόλου δεν εμποδίζει αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ειδικά από τον χώρο του Τύπου, να θεωρεί ότι είναι δικαίωμά της να διορίζει η ίδια την κυβέρνηση της χώρας. Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε αυτή η πρακτική, οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικά αποτελέσματα, ήταν το 1965, αν και ορισμένοι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί σήμερα ένα τέτοιο εχείρημα. Πώς εξηγείται όμως η σημερινή απροθυμία να ανατεθεί η λήψη αποφάσεων σε μια Βουλή εκλεγμένη από τον λαό; Τα διάφορα τμήματα της κοινωνίας δίνουν διαφορετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.


Γιατί συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες σε μία χώρα που καταστρέφεται;

 
Και όμως, οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισρέουν στην Ελλάδα, χωρίς να μειώνουν καν τον μέσο μηνιαίο αριθμό εισόδου τους!!! Τι συμβαίνει και η Ελλάδα έχει γίνει το «μέλι» που έλκει εκατοντάδες λαθρομετανάστες χιλιάδες οι οποίοι ετησίως αποπειρώνται (πάντα επιτυχώς) και εισέρχονται στην χώρα;

Πριν από ένα ή δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν -ακόμη- μία χώρα παράδεισος, η οποία τραβούσε το ενδιαφέρον όλων εκείνων των «κατατρεγμένων» από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι έβλεπαν στην πατρίδα μας την μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή.
Οι εντός (ή και εκτός της Ελλάδας) ΜΚΟ που ασχολούνται με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είχαν εργαστεί επί σειρά πολλών ετών, προλειαίνοντας το έδαφος για την υποδοχή των λαθρομεταναστών αλλά και για την ανοχή (κυρίως από κυβερνητικής άποψης) των δραστηριοτήτων τους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Ποιά επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν επιστροφή στη δραχμή;Ο George Soros, ως γνωστόν, ήταν από τους προνομιακούς συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Χθές, μιλώντας στο Νταβός, έκανε μια αποκάλυψη, που θα συζητηθεί. Είπε συγκεκριμένα:

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

To PSI ως αντι-1821


Η αυτοκατάλυση του ελληνικού κράτους και οι αυταπάτες Σαμαρά
TΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ ενδιαφέρουσες, αν και ανεπαρκείς, οι απόψεις των κ. Προβόπουλου, Σημίτη και Ράιχενμπαχ για το μνημόνιο και την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010. Σημασία όμως δεν έχει να αναλύουμε μόνο εκ των υστέρων τις καταστροφές, άλλο Επιμηθέας, άλλο Προμηθέας. Όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες, πολύ περισσότερο όσοι παίζουν ή έπαιξαν δημόσιο ρόλο, πρέπει να πουν εδώ και τώρα τι πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα πακέτο (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, εμπάργκο Ιράν), πολύ χειρότερο από το μνημόνιο του 2010, που δεν απειλεί μόνο την ευημερία της, αλλά την ίδια την ύπαρξή της ως συγκροτημένου κράτους. Πείτε καθαρά, κ. Προβόπουλε και κ. Σημίτη, και όλοι οι άλλοι, τι πρέπει να γίνει, γιατί η χώρα μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα σας περιμένει η Ιστορία κι από αυτό θα σας κρίνει.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

M1A1 Abrams για τον Ελληνικό Στρατό

Το DNA των Σκοπιανών συγγενεύει με των Σέρβων και των Βουλγάρων

Image 

Σύμφωνα με την ανάλυση των γενετικών πληροφοριών (DNA) που έκαναν επιστήμονες από τα Σκόπια, διαπιστώθηκε ότι η σύσταση των γονιδίων των σλαβικής καταγωγής πολιτών της FYROM,  βρίσκονται πολύ κοντά  στα γονίδια των Σέρβων και των Βουλγάρων.


 
Η έρευνα έγινε από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής, της πόλης των Σκοπίων,

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Η επικείμενη καταστροφή και μουσουλμανοποίηση της χώρας
Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η εισβολή

Η σημερινή οικονομική καταστροφή μας έχει αποπροσανατολίσει από έναν μεγαλύτερο κίνδυνο: την ταχύτατη αλλοίωση της εθνολογικής σύνθεσης της χώρας, και τελικά τη μουσουλμανοποίησή της. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές όπως θα έπρεπε. Σύμφωνα με τη ρεαλιστική όσο και εφιαλτική αυτή πρόβλεψη, σε 10-20 χρόνια, η Ελλάδα όπως την ξέρουμε σήμερα, δε θα υπάρχει πια. Σε δέκα χρόνια, εδώ στο καλύτερο οικόπεδο της γης που έχει μπει στο μάτι πολλών, θα κατοικούν 4-5 εκατ. μουσουλμάνοι νεαροί σε ηλικία, έναντι 8-9 εκατ. γερασμένων ελληνογενών. Τότε, θα είναι αδύνατο να σταματήσει η συνέχιση της μαζικής εισβολής και του πολλαπλασιασμού της, με δεδομένο ότι οι γυναίκες-μουσουλμάνες γεννούν πέντε παιδιά κατά μέσο όρο, έναντι λιγότερο από ένα των ελληνίδων.

Αλβανοί, Αρβανίτες και η διαστρέβλωση του 1821
Συντάκτης: Κ ωνσταντνίνος Χολέβας, πολιτικός αναλυτής

Όταν διάβασα την είδηση ομολογώ ότι δεν εξεπλάγην. Αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι παρουσιάζει αποσπάσματα από την τηλεοπτική σειρά του ελληνικού ΣΚΑΙ για το 1821 με στόχο να αποδείξει ότι οι Έλληνες είναι αλβανικής καταγωγής. Προφανώς οι γείτονες αξιοποιούν τα ανιστόρητα στοιχεία του διαστρεβλωτικού εκείνου ντοκυμανταίρ, τα οποία ταύτιζαν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς. Τα ολισθήματα των «μεταμοντέρνων» Ελλήνων ιστορικών αλείφουν βούτυρο στο ψωμί του Αλβανικού εθνικισμού.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Τι συμβαίνει με τα F 16 block 52+;Τρία ατυχήματα σε εννέα μήνες είναι πολλά


Τρία σοβαρά περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει απώλειες ανθρώπινων ζωών,μέσα σε εννέα μόλις μήνες “μετράνε” τα μαχητικά αεροσκάφη F 16 της ΠΑ. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να προβληματίζει.

Τα αεροσκάφη είναι και τα τρία από τη “φουρνιά” των block 52+ και αυτό είναι ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο προς διερεύνηση,η οποία πρέπει να γίνει με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα παύει να είναι σύμπτωση,εκτός βέβαια αν αποδειχτεί από τους ειδικούς.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Aπόφαση αναβάθμισης των F-16!Σε μια αιφνιδιαστική –ως προς το εύρος της, αλλά και τη χρονική συγκυρία- κίνηση φαίνεται ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αποφάσισε να δώσει την έγκρισή της για  αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ των Βlock παραγωγής 50 και 52+!
Αν η αρχική απόφαση, μετουσιωθεί σε πράξη (διότι στην Ελλάδα και ειδικά στις επενδύσεις για την ασφάλεια της χώρας, ο κανόνας τα τελευταία χρόνια είναι οι αποφάσεις να γίνονται ... "πρώην αποφάσεις"), θα πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη κίνηση ενίσχυσης της ΠΑ ύστερα από 7 ολόκληρα χρόνια, μετά την παραγγελία των 30 F-16 Adv. το καλοκαίρι του 2005.

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

P-3C το νέο ΑΦΝΣ για την ανατολική Μεσόγειο

 

Απόφαση επιτέλους μετά από χρόνια παλινωδιών και αναποφασιστικότητας αναφορικά με το πρόγραμμα των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΦΝΣ) έλαβε το ΠΝ το οποίο με έγκυρες πηγές του επιτελείου έχει καταλήξει στην υλοποίηση της πρότασης της Lockheed Martin και η οποία δεδομένων και των οικονομικών συνθηκών δείχνει και είναι και η πιο ορθολογική.

Όταν η Ελλάδα "κινείται":Stealth UCAV, με ελληνική συμμετοχή παρουσιάζεται στη Γαλλία

Mεγάλο παγκόσμιο, διευρωπαϊκό αλλά και εθνικό αεροναυπηγικό γεγονός θα λάβει χώρα στη Γαλλική Αεροπορική Βάση Istres, αύριο Πέμπτη όπου επίσημα θα παρουσιασθεί σε ειδική τελετή το λανσάρισμα (Roll – out) του μη επανδρωμένου μαχητικού στελθ αεροσκάφους UCAV – Neuron (Unnamed Combat Aircraft Vehicle) από τη Γαλλική Κυβέρνηση (DGA) και τη Dassault. Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση προγραμματίζεται στα μέσα του 2012.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Νέος γύρος τουρκικών παιγνιδιών στο Αιγαίο;

Ησυχία πριν την καταιγίδα;  Καθώς η Ελλάδα κινείται (αργά, αλλά επιτέλους κινείται…) στο θέμα του καθορισμού ΑΟΖ αλλά και της εκμετάλλευσης  αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, το Αιγαίο και ειδικά το Κρητικό πέλαγος, αυξάνουν και οι φόβοι τουρκικής αντίδρασης, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και επανάληψη της ιστορίας των Ιμίων, δεκαέξη χρόνια από τις μαύρες εκείνες μέρες που ο όρος «γκρίζες ζώνες» μπήκε στην ζωή μας.

Ποιοι λυπούνται-ποιοι θα παραστούν στην κηδεία του δαίμονα;


  Με τον Σάββα Ιακωβίδη


Δεν μισούμε τους εχθρούς μας, ιδιαίτερα όταν είναι νεκροί. Όμως, οφείλουμε να θυμόμαστε το όνομά τους. Εσαεί. Όταν πρόκειται για εγκληματίες, οι αθλιότητες και τα εγκλήματά τους πρέπει να παραμένουν στη μνήμη. Ο Ραούφ Ντενκτάς είναι νεκρός. Ήταν ένας σεσημασμένος και ορκισμένος καταστροφέας της Κύπρου. Για τους Τούρκους θεωρείται «ήρωας». Για τους Έλληνες ήταν

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ακούμε συνεχώς για τις κόκκινες γραμμές. Βγαίνουν οι συνδικαλιστές και θέτουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές. Κάποιοι πολιτικοί τις δικές τους και πάει λέγοντας. Και ρωτάμε: Τι λέτε παλικάρια; Βάζετε εσείς τις κόκκινες γραμμές και όχι οι δανειστές; Πρόκειται για κοινούς απατεώνες της πολιτικής. Για ψεύτες και κομπογιαννίτες. Κόκκινες γραμμές μπορούν να έχουν μόνο εκείνοι που δίνουν τα λεφτά τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι συμπεριφορές που θυμίζουν ψευτονταήδες.

Έχει γέλιο όλη αυτή η ιστορία.

Η αναβάθμιση του ρόλου της ΜΙΤΤου Χρήστου Μηνάγια


Στις 11-1-2012 ο αρχηγός της ΜΙΤ, Hakan Fidan, παρουσίασε στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας τη νέα δομή και το νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στα πλαίσια της 85ης επετείου από την ίδρυσή της. Η εν λόγω παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΜΙΤ, διήρκεσε 2,5 ώρες και παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Abdullah Gül, ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan, o αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Necdet Özel, ο υπουργός Εσωτερικών İdris Naim Şahin, ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu και ο υπουργός Δικαιοσύνης Sadullah Ergin .

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

"Όχι άλλες συζητήσεις.Ορισμός ΑΟΖ, ΤΩΡΑ"


Του Νίκου Λυγερού

Η αλλαγή φάσης υπάρχει. Η ΑΟΖ δεν είναι πλέον υπό αμφισβήτηση από όλους τους άλλους, αντιθέτως, θέλουν πλέον να προλάβουν τα οφέλη της ελληνικής ΑΟΖ, πριν ακόμα υπάρξει καν η θέσπισή της.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικοί δικοί μας που δεν πείστηκαν από το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, φανταζόμαστε τώρα ότι οι ΑΟΖ της Αιγύπτου αλλά και της Τουρκίας θα καταφέρουν πιο αποτελεσματικά ν’ αλλάξουν και τους άπιστους της ΑΟΖ. Τώρα, όσον αφορά στους υποστηρικτές της, έγινε πλέον κατανοητό απ’ όλους, ότι το θέμα της ΑΟΖ έχει μια δυναμική, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις, αν αυτοί δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες είναι πια απαιτήσεις για την πατρίδα μας.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο…

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι υπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Εχούντ Μπάρακ. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Έλληνας υπουργός ανέφερε, ότι η καθυστερημένη εγκαθίδρυση διμερών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, τις κάνει να προσπαθούν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Το φυσικό αέριο αλλάζει τα γεωοικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα
Του Σταυρου Λυγερου

Οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ του Ισραήλ και της Κύπρου επιβεβαίωσαν ότι στον βυθό της Ανατολικής Μεσογείου υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Ο αρμόδιος για ενεργειακά θέματα της Κυπριακής Δημοκρατίας Σόλων Κασίνης εκτιμά ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κοιτάσματα περίπου 350 τρισ. κυβικών ποδιών, εκ των οποίων τα 80-100 στην κυπριακή ΑΟΖ. Η εκτίμησή του μένει να αποδειχθεί, αλλά έχει σημασία ότι η εκτίμησή του για το «οικόπεδο 12» επιβεβαιώθηκε.

Τουρκικό ελικόπτερο SeaHawk πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω!


Σαφές «μήνυμα» προς την Ελλάδα έστειλε η Τουρκία πριν από λίγο, σε ότι αφορά τα ενεργειακά πεδία στην Ανατ. Μεσόγειο με την υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ρω τουρκικού ελικοπτέρου S-70B6 Seahawk σε ύψος μόλις 65 μέτρων!
Πιο συγκεκριμένα

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Πώς να μεταφέρουμε, λοιπόν, τα μηνύματά μας στους Εγγλέζους;


  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ω! ΚΑΙΡΟΙ! Διαβάστε τι δηλώνει ο Κυβ. Εκπρόσωπος για την εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έγινε το βράδυ της περ. Δευτέρας στη βάση Ακρωτηρίου και πώς η «Χαραυγή» κατέγραψε το γεγονός. Κάποτε, το ΑΚΕΛ και όλες οι κατευθυνόμενες κομματικές οργανώσεις του συγκέντρωναν δεκάδες χιλιάδες οργισμένα μέλη τους, και πορεύονταν κατά των βάσεων.
Φώναζαν αντιιμπεριαλιστικά και αντιβρετανικά συνθήματα και απαιτούσαν, δικαίως, το κλείσιμό τους. Άλλοι καιροί, τότε… Σήμερα, ο Κυβ. Εκπρόσωπος καλεί τους πολίτες να διαδηλώνουν μεν αλλά, τους συμβουλεύει, «ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρουμε τα μηνύματά μας, να εξυπηρετεί τον αγώνα τον οποίο διεξάγουμε». Πιο ευθεία, η «Χ» τιτλοφορεί: «Εθνικιστική υπόθεση τα επεισόδια στο Ακρωτήρι». Με το δημοσίευμα διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν δήθεν εθνικιστικές οργανώσεις, ενώ αποδίδει «ηγετικό ρόλο» στον γιο του πλοιάρχου Αντρέα Ιωαννίδη, Νικόλα Ιωαννίδη.
Ώστε, λοιπόν, είναι «εθνικιστική υπόθεση» η εκδήλωση πολιτών κατά των βάσεων. Ενώ, ας πούμε, αν τη διοργάνωνε το ΑΚΕΛ θα ήταν… αγωνιστική.

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Σύσκεψη ΥΠΕΞ-ΥΠΕΚΑ για ενέργεια: H Ελλάδα «ξυπνά»;
Κοινή σύσκεψη παραγόντων μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα με κύριο αντικείμενο της συζήτησης τις εξελίξεις στον τομέα ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στη χώρα μας.

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Χάρτης-εφιάλτης για τη Τουρκία! Οι ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και το Καστελόριζο
Αυτός ο χάρτης είναι ο εφιάλτης της Τουρκίας.Προέρχεται από μια εμπεριστατωμένη μελέτη του καθηγητή Ιωάννη Μάζη και του Δρ.Γεωργίου-Αλέξανδρου Σγούρου και αποτυπώνει το αυτονόητο που αρνείται πεισματικά η Άγκυρα: τις Αποκλειστικές Οικονομικέ Ζώνες που δικαιούνται οι χώρες της ανατολικής Μεσογείου!

Όπως φάινεται στον χάρτη η Τουρκία έχει τη δική της ΑΟΖ ,η οποία υποστηρίζει ότι δεν της αρκεί προβάλοντας το επιχείρημα ότι έχει τα μεγαλύτερα σε μήκος παράλια από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Μεσογείου.

Η τουρκική ΜΙΤ ήθελε να ανατινάξει και ταμιευτήρα νερού στην Ελλάδα!
Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα και για τις ενέργειες σαμποτάζ εναντίον κρίσιμων υποδομών της χώρας που προσπαθούσε να φέρει σε πέρας σε καλά οργανωμένες επιχειρήσεις, οι οποίες σταματούσαν την τελευταία στιγμή πάνω στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)…
Πρώην πράκτορας της ΕΥΠ έλυσε τη σιωπή του στο «dailynews24.gr» και περιέγραψε τη δράση των Τούρκων πρακτόρων, ενώ αποκαλύπτει και τουρκική επιχείρηση με στόχο την ανατίναξη ταμιευτήρα νερού στην ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης