Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Οι υπόλοιποι Έλληνες που τα πλήρωσαν όλα τι ήταν;;;

Εικόνες χάους στην Βουλή- Επίθεση ΛΑΟΣ κατά Σηφουνάκη

                                                                  Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλος.



 
Εικόνες χάους στην Βουλή- Επίθεση ΛΑΟΣ κατά Σηφουνάκη
Αφορμή μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής για την Θράκη
Εικόνες χάους εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την κατάθεση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκη μιας αλλαγής στο νομοσχέδιο για το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, πριν την ψήφισή του επί του συνόλου. Το νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί επί της αρχής και επί των άρθρων του ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η αλλαγή αυτή αφορούσε την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, τα οποία είχε προβλεφθεί να καταβάλλουν μόνον το 20% του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα. Ο κ. Σηφουνάκης προσέθεσε και τους χριστιανούς στην εν λόγω ρύθμιση και συγκεκριμένα τους κατοίκους της Ροδόπης και της Ξάνθης.

Ωστόσο, εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ με τους κκ. Αστ. Ροντούλη, Αλ. Χρυσανθακόπουλο και Κυρ. Βελόπουλο όρθιους να φωνάζουν σε έξαλλη κατάσταση ότι «αυτό είναι ξεφτίλα και ντροπή»! «Αίσχος!», «αυτό είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», κραύγαζαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κουνώντας τα χέρια προς την πλευρά του προεδρείου όπου βρισκόταν ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρ. Νιώτης που προσπαθούσε ματαίως να τους καθησυχάσει: «Αρκετά! Δεν θα καταργήσετε το κοινοβούλιο! Έλεος. Φτάνει πια. Αφήστε να συνεχίσει η διαδικασία», έλεγε, αλλά η κατάσταση συνέχιζε να είναι εκτός ελέγχου. Έτσι, ο κ. Νιώτης αναγκάστηκε να διακόψει την συνεδρίαση η οποία συνεχίστηκε μετά από μισή ώρα.

Η διαμάχη συνεχίστηκε και στους διαδρόμους της Βουλής όπου ο κ. Σηφουνάκης προσπαθούσε να πείσει τον κ. Χρυσανθακόπουλο λέγοντας ότι «δεν καταλάβατε την ουσία της αλλαγής». «Αντιθέτως από όσα νομίζεις, θα έπρεπε να την στηρίξετε γιατί εντάσσει και τους χριστιανούς», του είπε. Ωστόσο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ τον κατηγόρησε ότι «δημιουργείτε Έλληνες δυο ταχυτήτων».

Όταν συνεχίστηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος, ο οποίες ανήλθε στην έδρα, διευκρίνισε ότι κατά την διαδικασία ψήφισης στο σύνολο ενός νομοσχεδίου γίνονται μόνο λεκτικές και συντακτικές διορθώσεις και όχι αλλαγές επί της ουσίας των ρυθμίσεων. Γι’ αυτό και πρότεινε να ψηφιστεί κανονικά στο σύνολο, χωρίς όμως να συμπεριληφθεί η διατύπωση που έκανε την τελευταία στιγμή ο υπουργός. Κάτι που αποδέχθηκε ο κ. Σηφουνάκης, εξηγώντας ωστόσο ότι ζητούμενο ήταν να υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των κατοίκων της Θράκης. Πάντως δήλωσε ότι λόγω της σύγχυσης που προκλήθηκε θα επαναδιατυπωθεί η επίμαχη ρύθμιση τις επόμενες μέρες.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ροντούλης είπε: «Ζητήσαμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία την τήρηση του Κανονισμού της Βουλής». Και κατηγόρησε τον υπουργό λέγοντας ότι: «Δεν έχετε το δικαίωμα να διαιρείτε τους πολίτες. Αν θέλετε να κάνετε το ίδιο κάντε το σε όλη την Επικράτεια». Μάλιστα ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία –αν και είχε προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου επί του συνόλου.

Η επίμαχη διάταξη που περιελήφθη -και ψηφίστηκε- στον ΝΟΚ-προβλέπει ότι το 20% του ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα θα καταβάλλουν τα μέλη της μειονότητας της Θράκης τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας για την υπαγωγή στη ρύθμιση της κύριας και μοναδικής τους κατοικίας.
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης