Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Μ113 Soukos 3G με πυροβόλο Gatling M61 των 20mm για τον Ελληνικό Στρατό

                              Ο τηλεχειριζόμενος πύργος της Soukos Robots, με ευδιάκριτα τα σημεία ανάρτησης της πρόσθετης θωράκισης του Μ113.

Επιτυχημένες δοκιμές σε πεδίο βολής του Ελληνικού Στρατού πραγματοποίησε πρόσφατα το πρωτότυπο του τηλεχειριζόμενου πύργου πυροβόλου Gatling τύπου Μ61 της Soukos Robots, τοποθετημένο σε τεθωρακισμένο όχημα Μ113 με πρόσθετη θωράκιση βάρους 50kg ανά τετραγωνικό μέτρο, σχηματίζοντας το ολοκληρωμένο σύστημα M113 Soukos 3G. 


Αποτέλεσμα παλαιότερης πρωτοβουλίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την αξιοποίηση του πλεονάσματος πυροβόλων Μ61 με 6 κάννες των 20mm από αποσυρθέντα μαχητικά αεροσκάφη, ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει την απαίτηση εγγύς αντιαεροπορικής άμυνας των δυνάμεων του ΕΣ με ελάχιστο κόστος, παρέχοντας επιπλέον ικανότητα εμπλοκής στόχων εδάφους και επιφανείας. 

Ο πύργος συμπτύσσεται στην οροφή του οχήματος όταν το τελευταίο κινείται, ενώ διαθέτει εξοπλισμό ηλεκτροπτικου ελέγχου βολής. Το τύμπανο πυρομαχικών των 20x102mm βρίσκεται κάτω ακριβώς από τον πύργο, στο εσωτερικό του οχήματος, ενώ το πυροβόλο τροφοδοτείται από αριστερά. Η θέση του χειριστή βρίσκεται εμπρός από το τύμπανο και περιστρέφεται σε συγχρονισμό με τον πύργο
. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του πύργου, το σύστημα ελέγχου βολής και η εργονομία του συνόλου επιτρέπουν ταχεία εναλλαγή στόχων και εξαιρετικά ακριβή πυρά, χαρακτηριστικά τα οποία εντυπωσίασαν στις δοκιμές.
Ελληνική Άμυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης