Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκαίνια και επίδειξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 Την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου μάχης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο σε τελετή που παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κ. Ιωάννης Γιάγκος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος.




Η σχετική υποδομή, η κατασκευή της οποίας ήταν παλαιό αίτημα των ΕΔ, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, μειώνοντας στο ελάχιστο το κόστος και με την λειτουργία του θα καλύψει τις ανάγκες επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών του Στρατού Ξηράς.
Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε άσκηση αποτροπής κατάληψης ή ανακατάληψης νήσου, με την συμμετοχή τμημάτων του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων και των 2ου και 4ου Ταγμάτων Μεταφορικών Ελικοπτέρων (περισσότερες φωτογραφίες www.army.gr).







Σε τέτοιες δραστηριότητες βέβαια ανακύπτει πάντα το θέμα της επάρκειας του στόλου ελικοπτέρων, που βέβαια ενισχύεται από τα 20 NH90 (όπου η εκπαίδευση με τα δυο που έχουν παραδοθεί συνεχίζεται σταθερά) αλλά η αντικατάσταση των Huey είναι επιβεβλημένη και σαν μόνη διέξοδος φαίνεται η απόκτηση μεταχειρισμένων UH-60 από αμερικανικά αποθέματα. Η αποδέσμευση από το Ιράκ, αλλά κυρίως η αντικατάστασή τους από τα νεώτερα UH-60Μ θα κάνει περισσότερα από αυτά τα ελικόπτερα διαθέσιμα, αν και τα σχετικά αιτήματα προς τις ΗΠΑ είναι πολλά (και από αμερικανικές ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες).
Πτήση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης