Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Τheon Sensors & Intracom: Η Ελλάδα της επιτυχίας στην Άμυνα

Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα: Η Ελλάδα των επιτυχιών και τητς τεχνολογικής πρωτοπορίας και μάλιστα στο τομέα της Άμυνας: Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέες εξαγωγικές συμφωνίες συνολικής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν προϊόντα της στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι λόγω της αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις ελληνικές τράπεζες για να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς τους οποίου εν συνεχεία κέρδισε, η εταιρεία κατέβαλε μετρητοίς (!) την αξία των εγγυήσεων. Αυτό και μόνο για να καταδειχθεί το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εξαγωγικού προσανατολισμού στην Ελλάδα.

Οι δύο νέες επιτυχίες συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με τα εξής προγράμματα:

− Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των παραδόσεων στα πλαίσια προγενέστερου συμβολαίου, το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) προχώρησε στην ανάθεση δύο νέων συμβάσεων για την παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων καθώς και Δίκυαλων Νυκτερινής Όρασης από τη Θέων. Σημειώνεται η παραγγελίες αυτές είναι διπλάσιες από το προηγούμενο συμβόλαιο με την
ίδια χώρα.

− Το Υπουργείο Άμυνας των Χιλής μετά από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε την Θέων και προχώρησε στην παραγγελία σημαντικού αριθμού Μονόκυαλων, Δίκυαλων καθώς και Περισκοπίων Νυκτερινής Οδήγησης. Η Πρέσβειρα της Χιλής στην Ελλάδα Ms. Carmen Ibanez δήλωσε την ικανοποίησή της για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες καθώς από μόνες τους οι ανωτέρω συμβάσεις, σχεδόν θα διπλασιάσουν τις εξαγωγές της Ελλάδος προς τη Χιλή για το έτος 2012.

− Επίσης η Θέων υπέγραψε επίσης κι άλλες συμβάσεις για την προμήθεια Μονόκυαλων καθώς και Διοπτρών Νυκτερινής Όρασης με τη Γαλλική Αστυνομία, το Βέλγιο και χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η Θέων συμμετέχει σε διαγωνισμούς σε 10 διαφορετικές χώρες και βάσιμα ευελπιστεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει και νέες παραγγελίες για τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα της και ιδιαίτερα για το καινούριο Μονόκυαλο το οποίο θεωρείται το πιο προηγμένο προϊόν στον κόσμο στην κατηγορία του, λόγω του ελαφρύτερου βάρους του και πολλών άλλων τεχνικών πλεονεκτημάτων του.

Τέλος, η Θέων ανακίνωσε την έναρξη λειτουργίας των δύο γραφείων της στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ) και στη Σιγκαπούρη για την υποστήριξη της παγκόσμιας παραγωγικής της δραστηριότητας και προώθησης των πωλήσεών της.Intracom
Μετά από διεθνή διαγωνισμό η NAMSA (NATO Maintenance and Supply Agency) ανέθεσε στην INTRACOM Defense Electronics για δύο χρόνια, με προαίρεση τριών επιπλέον ετών, την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT. Η συμφωνία αυτή είναι συνέχεια μιας 5ετους συνεργασίας για το ίδιο αντικείμενο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και η οποία είχε ανατεθεί και πάλι στην INTRACOM Defense Electronics μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Με τη σύμβαση αυτή η INTRACOM Defense Electronics θα προσφέρει στα κράτη-μέλη του NATO τα απαραίτητα υλικά και τις σχετικές υπηρεσίες για εργοστασιακή υποστήριξη (Depot Level Maintenance - DLM), επισκευές, επιθεωρήσεις και τροποποιήσεις για την υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT.
Όπως δήλωσε ο Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλος της  INTRACOM Defense Electronics,  «Η εταιρία μας βασιζόμενη στην τεχνογνωσία της, την υποδομή της και το έμπειρο προσωπικό της έχει τη δυνατότητα να παρέχει στο NATO ανταγωνιστικές και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης για πολύπλοκα αμυντικά συστήματα. Πιστεύουμε ότι στις παρούσες περικοπές αμυντικών κονδυλίων στην πατρίδα μας, οι δυνατότητες της INTRACOM Defense Electronics μπορούν περαιτέρω να αξιοποιηθούν προς όφελος της εγχώριας οικονομίας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων»
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης