Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κάλπες γεμάτες ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις.Τι ανησυχεί τους επιτελείς


Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ,έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα.Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών,ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο ,προβληματίζουν.

Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο ,αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα.

Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα,όλα δείχνουν ότι δεν θα τερματιστεί την Κυριακή των εκλογών ή τέλος πάντων αυτό είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Η πολιτική κατάσταση δεν θυμίζει την περίοδο του 1996,όταν εκδηλώθηκε η κρίση των Ιμίων.Είναι πολύ χειρότερη από τότε,γιατί έχει προστεθεί και η δραματική οικονομική κρίση με επιπτώσεις σοβαρές και στην Εθνική Άμυνα.

Επιπτώσεις που όμως δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στη σημερινή κρίση,αλλά και στην πολιτική που ακολούθησαν οι τελευταίοι υπουργοί Άμυνας οι οποίοι και επέλεξαν -λόγω …φοβίας ή άλλων λόγων δεν έχει σημασία- να μην πάρουν αποφάσεις, να μην βάλουν υπογραφές ,να μην ασχοληθούν καν με την εύρυθμη λετουργία των ΕΔ.

Οι τραγικές ελλείψεις σε συντήρηση και προμήθεια ανταλλακτικών -ακόμη και των πιο απλών υλικών- δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση των τελευταίων δύο ετών,αλλά στην ανευθυνότητα που έδειξαν οι κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων στο χώρο της Άμυνας.

Παρόλα αυτά η κατάσταση με την Τουρκία πάντα θα πρέπει να μας βρίσκει έτοιμους,ανεξάρτητα των δυσκολιών που υπάρχουν. Αυτή είναι η λογική που επικρατεί σε στρατιωτικό τουλάχιστον επίπεδο. Η οποιαδήποτε ένδειξη προσπάθειας από την Τουρκία να θίξει εθνική κυριαρχία ,πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας προκύψει.
  onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης