Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Πολιτική αφελληνισμού

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι αυτοί που ατυχώς ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της Κύπρου από το Φεβρουάριο του 2008 προσπαθούν εργολαβικά να επιτύχουν αυτό που δεν κατόρθωσαν οι κατά καιρούς κατακτητές και δυνάστες του τόπου μας (Φράγκοι, Λατίνοι, Τούρκοι και Άγγλοι), δηλαδή τον αφελληνισμό μας.
Με πρωτοφανή δολιότητα εργάζονται μεθοδικά και με διάφορους τρόπους για τον απογαλακτισμό της Κύπρου από την Ελλάδα και την αποδόμηση του κυπριακού Ελληνισμού, διότι, δήθεν, όλα τα δεινά μας οφείλονται στον «εθνικισμό και το σοβινισμό», πράγμα που αποτελεί ύβρη κατά του λαού μας. Δύο είδη σοβινισμού υπάρχουν στην Κύπρο. Ο τουρκικός επεκτατικός σοβινισμός και ο ανθελληνικός σοβινισμός των γραικύλων και φοινικιζόντων νεοκυπρίων, που προσπαθούν συστηματικά να καταστρέψουν όσα υπήρξαν η δύναμη της ψυχικής και ηθικής μας αντίστασης εναντίον των ξένων κατακτητών.

Αυτοί, π.χ., που καταστρέφουν Ελληνικές Σημαίες και λοιδορούν τα εθνικά σύμβολα δεν είναι «ανεγκέφαλοι» αλλά συνειδητοποιημένοι νεογενίτσαροι, που υπέστησαν πλύση εγκεφάλου και διακατέχονται από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο, με το οποίο έχω ασχοληθεί σε άρθρο μου παλαιότερα. Είναι αυτοί που αρνούνται την εθνική τους καταγωγή και ισχυρίζονται ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά απλώς Κύπριοι και θεωρούν κάθε εκδήλωση πατριωτισμού σαν σοβινισμό, εθνικισμό, φασισμό, ρατσισμό κ.τ.λ.
Αλλά, μήπως, δεν είναι άκρως υβριστικά και τα κατά καιρούς λεχθέντα από επίσημα χείλη ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κοινό απόκτημα Ε/κ και Τ/κ!» περί «κοινού πολιτισμού» και ότι «Λαμπρή και Μπαϊράμι είναι αδέλφια δίδυμα» και άλλες ανιστόρητες ανοησίες;
Σε ποιο κόμμα, άλλωστε, ανήκει καθηγητής και νυν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, που μας χαρακτήρισε ως «ελληνόφωνους», καθηγητής που προέτρεπε τους μαθητές να μην παρακολουθούν τα μαθήματα κατηχητικού και ακόμα να «ροτσιάσουν» (λιθοβολήσουν) τον ιερέα ή άλλος καθηγητής που χαρακτήρισε σε ομιλία του ως επιτεύγματα του κυπριακού πολιτισμού τις Καμάρες Λάρνακας και το συνοικισμό της Χοιροκοιτίας (!) και όχι τη Σαλαμίνα, το Κούριο, τους Σόλους κ.τ.λ.;
Σε ποιο κόμμα ανήκουν τα μέλη της Σχολικής Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, που ζήτησαν να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός «Ελληνικών», όρος που είναι κατοχυρωμένος και από το Σύνταγμα;
Όλοι αυτοί που λυμαίνονται σήμερα την εξουσία, δυστυχώς διακατέχονται από επίκτητο ανθελληνικό σύνδρομο (σύνδρομο του ξιπετσισμένου κουρκουτά).
Με αυτήν τη νοοτροπία επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τον κυπριακό Ελληνισμό και να αποενοχοποιήσουν την Τουρκία. Προβαίνουν σε «γενναιόδωρες προσφορές» και «προτάσεις» για το περιουσιακό, που δεν οδηγούν σε δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, αφού η πολυδιαφημιζόμενη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και μάλιστα όπως την εννοούν οι Τούρκοι, οδηγεί αντίθετα στον εξανδραποδισμό του Κυπριακού Ελληνισμού και μετεξέλιξη της Κύπρου σε KIBRISTAN.
Εργάζονται συνειδητά για τη μετατροπή των ελευθέρων εδαφών σε ένα μιξοβάρβαρο κράτος χωρίς εθνική, ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα εν ονόματι, δήθεν, του πολυπολιτισμού (sic) και τη μετατροπή του Κυπριακού Ελληνισμού (άλλωστε, ουδέποτε χρησιμοποιούν τον όρο αυτό) σε ένα λαό χωρίς εθνική ταυτότητα και συνείδηση.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει ανάγκη από ηγεσία με εθνικό ανάστημα, με όραμα και γενναιότητα που θα αγωνισθεί για την απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και την εθνική μας δικαίωση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης