Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Combat Aircraft: BAD COMPANY - Greek Apaches get mean!




Πιστός στην υπόσχεσή του ο Ιωάννης Λέκκας σε προ μηνών σχόλιό του στο παρόν ιστολόγιο, το παγκόσμιας εμβέλειας COMBAT AIRCRAFT Monthly (August 2010) αφιέρωσε ένα εκτενές, αποκλειστικό άρθρο στην «Bad Company» – στην αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Στρατού, στην αεροπορική δύναμη των Απάτσι.

Ένα 8-σέλιδο άρθρο με πανέμορφες φωτογραφίες, εκ των οποίων ορισμένες κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέσα από το πιλοτήριο του ελικοπτέρου, κάνει μιας εκτενής αναφορά για τις δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού σε συνδυσαμό με το αμυντικό δόγμα της Ελλάδος. Στη συνέχεια, αξιωματικοί της Αεροπορίας Στρατού παρουσιάζουν τα εξελιγμένα υποσυστήματα του ελικοπτέρου.

Στο άρθρο παρουσιάζονται μεταξύ των άλλων και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ελληνικών Απάτσι ενάντια των ελικοπτέρων AH-1W (Super Cobra) του Αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες στην ελληνική επικράτεια - μία ιδιαίτερη και ευαίσθητη πτυχή.

„ Crew coordination is a vital factor in the succeess of the Apache mission” αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία από τις φωτογραφίες του άρθρου, υπογραμμίζοντας την τεχνολογική πολυπλοκότητα αυτής της φονικής πτητικής μηχανής, η οποία ζητεί τα πάντα από τους χειριστές της, ορισμένες φορές και από τις οικογένειες τους.


Photographer Ioannis Lekkas. You can see work by Ioannis here.

fox2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης