Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ιδού η δεύτερη φάση του σχεδίου της γερμανικής ηγεμονίας

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και το κυριότερο οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του, Ολλανδού Jeroen Dijsselbloem, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι το σχέδιο για την επίτευξη γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη εισήλθε στη δεύτερη φάση του.
Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση;

Μα τη συγκέντρωση όλων των ιδιωτικών κεφαλαίων μικρών και μεγάλων σε τραπεζικά ιδρύματα που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από τη Γερμανία και τους πολιτικούς της «δορυφόρους».
Και μάλιστα από ότι φαίνεται η Γερμανία βρήκε και έναν εξαιρετικά χαμηλού κόστους τρόπο ώστε να ελκύσει όλα αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιώντας μία παμπάλαια και πολύ αποτελεσματική συνταγή.
Οικονομική « τρομοκρατία».


Επιβάλλοντας το «κούρεμα» στις καταθέσεις στην Κύπρο (με οδυνηρό τρόπο έγινε τελικά δυνατή η εξαίρεση για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ) και προαναγγέλλοντας την εφαρμογή της συνταγής και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον αν απαιτηθεί (δηλαδή όποτε αποφασιστεί), έχει ενσπείρει ήδη τον πανικό και απλώς περιμένει την εκδήλωση της χιονοστιβάδας.
Η χιονοστιβάδα φυσικά θα καταλήξει στις γερμανικές αγκάλες ή όπου το Βερολίνο επιθυμεί στην εσωτερική κατανομή που οργανώνει στη νέα «αυτοκρατορία». Ήδη οι πρώτες πληροφορίες, ότι οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες στρέφονται στη Λετονία εγκαταλείποντας την Κύπρο, έχουν δει το φως της παγκόσμιας δημοσιότητας.
Φυσικά δεν υπερασπιζόμαστε τους τραπεζίτες ούτε τα πεπραγμένα τους.
Όμως, πώς είναι δυνατόν να καθίστανται συνυπεύθυνοι οι καταθέτες, τη στιγμή που όλα τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν σε μία χώρα κατόπιν κρατικής αδείας και εποπτείας;
Η μετατροπή ακόμη και των μικροκαταθετών (θυμίζουμε ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε «κούρεμα» από το πρώτο ευρώ) σε επενδυτές υψηλού ρίσκου και συνυπευθυνότητας (ανάλογης αθλιότητας με τη συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου έναντι στους μικρο-ομολογιούχους που τιμωρήθηκαν γιατί πίστεψαν στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τα ομόλογα του), αποτελεί απλώς το πρόσχημα του Βερολίνου και των «δορυφόρων» του για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων.
Σημείο Άμυνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης