Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κύριε Σαμαρά, κ. Αναστασιάδη, παρακαλώ ακούστε μας!


 
Το τουρκικό θηρίο δεν εξημερώνεται με αστεία καλοπιάσματα, γελοιώδεις εκκλήσεις και υποτίμησή του

Οι Έλληνες έχουμε κουραστεί να ηττώμεθα. Έχουμε απαυδήσει να ταπεινωνόμαστε. Έχουμε αηδιάσει να γελοιοποιούμαστε. Οργιζόμαστε να μας εξευτελίζει, να μας προσβάλλει και να μας χλευάζει εδώ και δεκαετίες ο Τούρκος Αττίλας. Προπάντων, δεν αντέχουμε πια την τουρκική κατοχή της Κύπρου μας. Δεν ανεχόμαστε τον αδιάλειπτο εξευτελισμό
της Ελλάδας μας. Εξοργιζόμαστε με τις ασίγαστες τουρκικές απειλές, εκβιασμούς, εκφοβισμούς και τις αλαζονικές και υπερφίαλες συμπεριφορές του ισλαμοφασίστα Ερντογάν. Η Τουρκία, κύριε Πρωθυπουργέ της Μητρός Ελλάδος και κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ένα βάναυσα επεκτατικό, επιτιθέμενο και αναθεωρητικό κράτος-πειρατής, κράτος-γενοκτόνος και κράτος-δολοφόνος, τώρα και κράτος-αιμοδότης των φονιάδων τζιχαντιστών. Η Τουρκία, το γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, είναι η μεγαλύτερη πηγή αστάθειας, παρανομίας και κραυγαλέας παραβίασης του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου και του Δίκαιου της Θάλασσας στην περιοχή μας.

Αυτό το κράτος-πειρατή και εγκληματία, που στάζει τα αίματα εκατομμυρίων σφαγιασθέντων Αρμενίων, Κούρδων, Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων, η Αθήνα και η Λευκωσία θέλουν, δηλώνουν, να εντάξουν στην πολιτισμένη Ευρώπη μας, αν συμμορφωθεί προς τους κανόνες της νομιμότητας και της ορθολογικής κρατικής συμπεριφοράς. Αλλ’ η Τουρκία, κ. Πρωθυπουργέ και κ. Πρόεδρε, καθημερινά βροντοφωνάζει σε σας και στους εταίρους μας ότι τους μόνους κανόνες που σέβεται είναι το σπαθί της και τα συμφέροντά της. Απαιτεί όλοι εμείς οι υπόλοιποι να συμμορφωθούμε προς τις αξιώσεις της, όχι εκείνη προς αυτονόητες αρχές και υποχρεώσεις της. Ο Ελληνισμός είναι το διαρκές θύμα και σφάγιο αυτής της τουρκικής πολιτικής. Γιατί; Διότι εδώ και τέσσερεις δεκαετίες το έθνος των Ελλήνων ανέχεται να εξευτελίζεται, να προσβάλλεται, να γελοιοποιείται και η Κύπρος να κατέχεται από μια Τουρκία, που έχει απέναντί της έμφοβους και τρεμαλέους Έλληνες ηγέτες.

Τι πράττει η χώρα του Αττίλα; Από το 1973 -ήδη επί χούντας- προβάλλει αδίστακτα τη στρατιωτική ισχύ της για να τρομοκρατεί και να καθηλώνει τους Έλληνες και να προωθεί τις επεκτατικές αξιώσεις της. Εδώ και 40 χρόνια ο Ελληνισμός συνεχώς υποχωρεί, παραχωρεί και εκχωρεί. Ισχύει ωμά η Θουκυδίδεια αρχή: Ο ισχυρός -η Τουρκία- επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος -Ελλάδα και Κύπρος- υποχωρεί εξαιτίας της αδυναμίας του. Μέχρι πότε, κ. Πρωθυπουργέ και κ. Πρόεδρε, ο Ελληνισμός θα υποχωρεί, θα πλήττεται από τον Ασιάτη ληστή, θα κατέχεται και δεν θα αντιδρά; Πού είναι η ελληνική αξιοπρέπεια, η εθνική τιμή και περηφάνια, η θυσιαστική αγάπη για την ελευθερία, ο ανειρήνευτος αγώνας για τα δίκαια και τα συμφέροντα της Ελλάδας μας και της Κύπρου;

Γιατί η Τουρκία διαρκώς πυκτεύει και ρεζιλεύει τον Ελληνισμό, στο Αιγαίο και στην Κύπρο; Επειδή δεν συναντά αντίπαλο ελληνικό δέος και επειδή δεν έχει κόστος μεγαλύτερο από το όφελος που αποκτά σε βάρος του Ελληνισμού. Η Τουρκία επιχειρεί τρίτη εισβολή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και επέκταση της κατοχής και στην κυπριακή ΑΟΖ. Πώς αντιμετωπίζεται από τον Ελληνισμό; Με επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και της νομιμότητας ή με ανόητο… δελεασμό της με τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες. Αλλ’ η Τουρκία απαιτεί να τους κατέχει, όχι να τους μοιράζεται. Πώς έμπρακτα απαντάτε, κ.κ. Σαμαρά και Αναστασιάδη, στην τουρκική επεκτατική, κατακτητική επιθετικότητα που, οσημέραι, αναβαθμίζεται; Ακούσατε τι αποφάσισε προχθές το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας; Θα διεκδικήσουν, είπαν, με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της χώρας στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Να αναμείνετε ακόμα και θερμό επεισόδιο, αφού ως αναθεωρητική δύναμη δεν συναντά ελληνική αντίσταση.

Η τρίτη τουρκική εισβολή και κατοχή θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτάσσει πλήρη ανατροπή της μέχρι σήμερα παθητικής και υποχωρητικής τακτικής Ελλάδος και Κύπρου. Αυτό προϋποθέτει, πρώτον, σχεδιασμό και συναπόφαση νέας στρατηγικής ανακοπής, αντιμετώπισης και εξουδετέρωσης της τουρκικής επιθετικότητας. Οι συνεργασίες και συμμαχίες με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και η αξιοποίηση της κοινότητας συμφερόντων με μεγάλες δυνάμεις, είναι προς την ορθή κατεύθυνση. Δεύτερον, ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως υποκείμενο του διεθνούς δικαίου και ως του μόνου αδιαπέραστου αναχώματος της ελληνικής πλευράς. Τρίτον, αυτό απαιτεί και στρατιωτική ισχύ. Μη μας πείτε, κ. Πρωθυπουργέ και κ. Πρόεδρε, ότι έχουμε κρίση. Και η Ελλάδα είχε κρίση στις αρχές του 20ού αιώνα αλλ' ο Ελ. Βενιζέλος κατάφερε, επειδή το θέλησε, να σχηματίσει ένα νικηφόρο ελληνικό στρατό και στόλο και να θριαμβεύσει στους Βαλκανικούς πολέμους.

Λεφτά για την άμυνα της Ελλάδας και της Κύπρου, υπάρχουν. Στην Κύπρο, κάθε χρόνο εισπράττονται 350-400 εκ. Γιατί, αμυντικά, είμαστε γυμνοί, κ. Αναστασιάδη; Τέταρτον, Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να εξεύρουν όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα για να τερματίσουν… προχτές, την τουρκική προέλαση στο Αιγαίο και στην Κύπρο, διαφορετικά ας αναμείνουν νέον εθνικό ακρωτηριασμό. Πέμπτον, τώρα, επιτέλους, κ. κ. Σαμαρά και Αναστασιάδη, θα έχετε αντιληφθεί ότι το τουρκικό θηρίο δεν εξημερώνεται με αστεία καλοπιάσματα, γελοιώδεις εκκλήσεις και υποτίμησή του. Πατάσσεται με ισχύ και αποφασιστικότητα, στηριγμένες στη θέληση των Ελλήνων να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν ξανά, με αξιοπρέπεια και περηφάνια, στη γη των πατέρων τους. Σαλπίσατε εγερτήριο σωτηρίας, αντίστασης και διεκδίκησης και να το εννοείτε. Οι Έλληνες θα σας ακολουθήσουν.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης