Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Δεν δέχομαι βραβεία από τους προδότες!»



H ηρωική δασκάλα και βραβευμένη και από την Ακαδημία Αθηνών Χαρά Νικοπούλου δίδαξε για άλλη μια φορά τι σημαίνει φιλοπατρία. Η δασκάλα που δεν έσκυψε το κεφάλι στο τουρκικό παρακράτος (προξενείο) που δρα στον Εβρο δεν αυτολογοκρίθηκε ούτε για να παραλάβει ένα βραβείο. Οταν κλήθηκε σε εκδήλωση του Δήμου Αμυνταίου για να παραλάβει τιμητική πλακέτα για την προσφορά της από βουλευτή της Ν.Δ., ζήτησε
να της το δώσει άλλος και όχι «ένας βουλευτής που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240, που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας».

Το ακροατήριο πάγωσε, ενώ ο βουλευτής Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης αιφνιδιάστηκε από την αντίδραση της κυρίας Νικοπούλου και της είπε αμήχανα: «Αν νομίζετε ότι, παρόλο που αναγνωρίζω την προσφορά σας, εμείς είμαστε προδότες, κάνετε μεγάλο λάθος», για να εισπράξει την ψυχρή απάντηση της Χαράς Νικοπούλου, η οποία του είπε λακωνικά ότι «η ιστορία θα δείξει».

Μάλιστα, το επεισόδιο θα έπαιρνε έκταση αν η ίδια δεν έβαζε νερό στο κρασί της, όταν ο Σ. Κωνσταντινίδης φέρεται, σύμφωνα με site, να την αποκάλεσε… Χρυσαυγήτισσα!

Η ίδια, παίρνοντας τον λόγο στη συνέχεια, τόνισε ότι «όταν εγώ είχω κινδυνεύσει από το τουρκικό προξενείο, δεν μπορεί να έρχεται αυτός ο κύριος να λέει αυτά που λέει», προσθέτοντας: «Απαιτώ τον σεβασμό». Αργότερα, βουρκωμένη, είπε το παράπονό της στον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη: «Ρίχτηκε πάνω μου όλη η Τουρκιά, ε, όχι και οι δικοί μας»…

Το χειροκρότημα που ακολούθησε από το ακροατήριο ήταν πάντως η δικαίωσή της για τη στάση της. Οσο για τον βουλευτή της Ν.Δ. σε δήλωσή του υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν επέλεξα εγώ να τη βραβεύσω, αλλά οι διοργανωτές, οι οποίοι μου ζήτησαν να επιδώσω τη διάκριση».
Να σημειώσουμε ότι η κυρία Χαρά Νικοπούλου ήταν δασκάλα στο Μεγάλο Δέρειο του νομού Εβρου (2004-2008) και είχε γίνει στόχος των ανθρώπων της Αγκυρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου 2013, με πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Κέλλης σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου, όπου τιμήθηκαν, εκτός της Χαράς Νικοπούλου, οι αασκάλες Καραλή - Σβάρνα Αρσινόη, Σταγγόλη Ανδρονίκη και Αλεξανδρή Ρούλα, η Ενωση Επιστημόνων Γυναικών Αθηνών, οι μαθητές που πέτυχαν στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές, καθώς και ο τ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης