Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το χαστούκι στον Μπερίσα και ο "εθνικισμός" που βλάπτει σοβαρά τα εθνικά θέματα





Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να ματαιώσει την επίσκεψή του στα Τίρανα ,μετά από τις ανοησίες που είπε περί “μεγάλης Αλβανίας” ο γνωστός για την πολιτική του ανευθυνότητα και επιπολαιότητα Σαλί Μπερίσα, ήταν και σωστή και πρέπουσα. Και είχε και άμεσο αποτέλεσμα, αφού ο πολυλογάς Σαλί βγήκε να συμμαζέψει τις ανοησίες του.

Οι “γιαλαντζί πατριώτες”, “εθνικιστές” δυστυχώς έχουν μεγάλο "σουξέ" , στα βασανισμένα Βαλκάνια. Ειδικά σε περιόδους μεγάλων κρίσεων σαν τη σημερινή.

Και στην Ελλάδα έχουμε τα δικά μας...φρούτα που κάνουν τεράστια ζημιά στα εθνικά θέματα.

Η Ελλάδα ακόμη και τώρα που βρίσκεται εν μέσω μιας δραματικής οικονομικής κρίσης στρατιωτικά και διπλωματικά είναι η ισχυρότερη χώρα της “βαλκανικής γειτονιάς”. Και δεν έχει ανάγκη να το αποδείξει. Είναι γνωστό. Και ο κ.Μπερίσα αλλά και άλλοι που πρέπει να το ξέρουν το γνωρίζουν καλά.

Αποφασιστικότητα, σχέδιο ,στόχους ,πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις,αυτά χρειάζεται η Ελλάδα κι όχι “ψευτο-νταηλίκια” και εμπόριο “πατριωτισμού”. Να βγει από την εσωστρέφεια της οικονομικής κρίσης και να “παίξει μπάλα” στη γειτονιά της, πρέπει κι όχι να ασχολείται με δυο ανόητους που στο Θησείο σήκωσαν μια αλβανική σημαία, γνωρίζοντας ότι οι “έμποροι ψευδοπατριωτισμού” θα τους κάνουν...φίρμες. Όπως έκαναν τους άλλους που υποτίθεται ότι πυροβολούσαν ελληνικές σημαίες στην Αχαία, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι το έκαναν στην Αλβανία.

Δεν έχει ανάγκη τους ανεύθυνους Χρυσαυγίτες που στη Θράκη παρεμποδίζουν μουσουλμάνους να ασκήσουν το θρησκευτικό τους δικαίωμα ,παίζοντας -ασυνείδητα ή συνειδητά- το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου στη Κομοτηνή. Έχει ανάγκη από ψύχραιμες φωνές που δεν απομακρύνουν τη πλειοψηφία των φιλήσυχων μουσουλμάνων από την Ελλάδα. Από τέτοιες φωνές ανησυχεί η Τουρκία κι ένα δείγμα αυτής της αλήθειας ήταν το άρθρο της κας. Δήμητρας Κοκαλιάρη που δημοσίευσε χθες το Onalert και ενόχλησε πάρα πολύ τη τουρκική πρεσβεία αλλά και τους φανατικούς της Θράκης.

Έχει μεγάλη ευθύνη η κυβέρνηση να αντισταθεί στην πίεση που της ασκεί η ανεύθυνη στα εθνικά θέματα Χρυσή Αυγή για να δώσει εξετάσεις...πατριωτισμού!

Ο πατριωτισμός είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον αφήσουμε σ΄ αυτούς που θαυμάζουν πρόσωπα και καθεστώτα που πρόδωσαν την Ελλάδα και τη Κύπρο ,προκαλώντας τους τραύματα που ακόμη δεν έχουν κλείσει. Ας πάψει λοιπόν η κυβέρνηση να ασχολείται με τους “δήθεν πατριώτες” κι ας ασχοληθεί με το πραγματικό πατριωτικό της καθήκον που δεν είναι άλλο από την προάσπιση των εθνικών θεμάτων με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Επαναλαμβάνουμε. Είμαστε πιο ισχυροί .Ας το δείξουμε με τον σωστό τρόπο.

Υ.Γ. Όσο για τον κ.Μπερίσα και τους Αλβανούς “εθνικιστές”; Καλό είναι να διαβάσουν λίγο ιστορία και να αναλύσουν  καλύτερα την σημερινή κατάσταση. Εύκολα θα καταλάβουν ότι οι μεγαλοστομίες και οι μεγαλοϊδεατισμοί μπορούν πάρα πολύ εύκολα να τους οδηγήσουν στην Αλβανία του Χότζα. Τότε που όπως θα θυμούνται το να είσαι Αλβανός πολίτης είχε γίνει ακόμη και ανέκδοτο.  
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης