Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Τα φοβερά στοιχεία της ελληνικής προσφοράς στον Β’ ΠΠ



Μια ματιά στα κάτωθι στοιχεία, αρκεί για να μας πείσει για το πόσο αποτυχημένοι είμαστε διπλωματικά και επικοινωνιακά, αφού παρότι καταβάλλαμε αναλογικά βαρύτερο φόρο αίματος από κάθε άλλον, από τη Γερμανία ανεχόμαστε να ακούμε ότι συμφωνήσαμε στην παραίτηση από απαιτήσεις αποζημίωσης…

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Κυβερνητικός «άσος» για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τελευταία ευκαιρία στην ιδιοκτησία των ΕΝΑΕ



Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να προσφέρει επιπλέον κίνητρο στην πλευρά Σάφα για να ανοίξουν και πάλι τα ναυπηγεία.


Tην τελευταία ευκαιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δώσει μέσα στην εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση στην πλευρά της ιδιοκτησίας των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι τα ΕΝΑΕ.
Στη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου οι δύο πλευρές ήρθαν πολύ κοντά σε συμφωνία, η οποία όμως χάλασε την τελευταία στιγμή. Βασική αιτία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπαναχώρησης της πλευράς του κ. Ισκαντάρ Σάφα ήταν η αβεβαιότητα για το μέλλον των ναυπηγείων, λόγω της στρατιωτικής απόφασης του 2010 που απαγορεύει στα ναυπηγεία να εκτελούν οποιαδήποτε άλλη εργασία εκτός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, για 15 χρόνια.
Αυτή τη φορά όμως η ελληνική πλευρά έχει στη διάθεσή της ένα τελευταίο ισχυρό χαρτί, αφού, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει βρεθεί τρόπος να υπερκεραστεί το ένα σκέλος της στρατιωτικής απόφασης. Να μπορεί το ναυπηγείο, δηλαδή, να αναλάβει εργασίες από πολεμικά ναυτικά τρίτων χωρών. Στην κυβέρνηση πάντως κρατούν «μικρό καλάθι» και τηρούν στάση αναμονής.
Η συμφωνία
Σημειώνεται ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης