Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Άφιξη του πέμπτου NH-90 του ΕΣ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχε πριν από λίγο το «defence-point.gr», τελικά το ελικόπτερο NH-90 ήρθε στην Ελλάδα χθες (!) οπότε παρουσιάζουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξη, μαζί με τις αρχικές φωτογραφίες από το άλμα που πραγματοποιήθηκε με αυτά που έχουν ήδη παραληφθεί. 

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η Γιάλτα υπό αναθεώρηση

Οι ηττημένοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν υπέστησαν τα επίχειρα του επεκτατισμού τους ως χιτλερικοί αλλά ως Γερμανοί. Το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας ήταν αναγκασμένο να καταβάλει πολεμικές επανορθώσεις σε όλες τις χώρες και τους λαούς που ρήμαξε (πλην των Ελλήνων) - και όχι μόνο όσοι στελέχωσαν το εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Αν, αντί για συντριβή,

Ιδού η δεύτερη φάση του σχεδίου της γερμανικής ηγεμονίας

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και το κυριότερο οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του, Ολλανδού Jeroen Dijsselbloem, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι το σχέδιο για την επίτευξη γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη εισήλθε στη δεύτερη φάση του.
Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση;

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Γεωστρατηγικά διλήμματα… Quo Vadis Αθήνα με την ΑΟΖ;


 Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Την απειλή πολέμου με «τρίτες χώρες» στη Μεσόγειο βλέπει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα η επιτροπή για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ. Το τελικό κείμενο της επιτροπής η οποία σήμερα, 13 Μαρτίου, θα έθετε προς ψήφιση στις Βρυξέλλες, στην ουσία «φωτογραφίζει» τη κατάσταση έτσι όπως έχει αυτή διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ θέτει επιτακτικά ερωτήματα στην Ελλάδα, η απάντηση των οποίων θα καθορίσει τη μοίρα του τόπου για τον επόμενο αιώνα.



Έτσι, τα μέλη της επιτροπής, της οποίας θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως ηγείται η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα, βλέπουν «πηγή προστριβών με τρίτες χώρες» η οποία έχει να κάνει με την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Πώς η Τουρκία θα… «θάψει το Κυπριακό στην Ιστορία»


Οι χειραψίες, τα χαμόγελα και οι διπλωματικές φιλοφρονήσεις δεν αναιρούν στόχους και πολιτική ενός κράτους. Απλώς μπορεί να παρασύρουν αφελείς. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν είναι αφελής. Φαίνεται προσγειωμένος άνθρωπος και καλός γνώστης των ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Γι’ αυτό κράτησε μικρό καλάθι κατά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης