Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Η λογική του καλού παιδιού

Η Τουρκία, τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, με το «Χόρα», το «Σισμίκ» και το «Πίρι Ρέις» κατάφερε να γκριζάρει και να εγγράψει υποθήκες σ’ ολόκληρο το Αιγαίο, υποθήκες που κινδυνεύουν να γίνουν συμβόλαια ιδιοκτησίας μέσα από τις λεγόμενες διερευνητικές επαφές που υιοθέτησε το καταστροφικό δίδυμο Σημίτη - ΓΑΠ.

Οι επαφές αυτές μετέτρεψαν τη μία και μοναδική ελληνοτουρκική διαφορά, που ήταν η

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απειλούν τον Αναστάσιο



Του Σταυρου Τζιμα



 
Αλβανοί εθνικιστές εξαπολύουν συκοφαντίες με στόχο να τον διώξουν από τη χώρα
Σε συνέχεια της επιχείρησης δημογραφικής συρρίκνωσης του ορθόδοξου χριστιανικού στοιχείου της Αλβανίας, όπως αυτή εκδηλώθηκε πρόσφατα με το αποτέλεσμα της αμφιλεγόμενης απογραφής, τη σκυτάλη πήραν εθνικιστικοί κύκλοι με συκοφαντική ρητορική και απειλές εναντίον της ζωής του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου!
Σε κοινή δήλωσή τους,

Εξελίξεις υδρογονανθράκων και Στοχασμοί

Σε όσους δεν πιστεύουν στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, παραθέτουμε τα εξής στοιχεία: Το εμπορικό άνοιγμα του κοιτάσματος Tamar το 2013, θα επηρεάσει τις αγορές. Ενώ το κοίτασμα Leviathan θα ανοίξει εμπορικά το 2016. Στο Ισραήλ,

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

"Ελληνοτουρκική σύρραξη",με επίθεση Ερντογάν και απάντηση Αβραμόπουλου



“Ελληνοτουρκική σύγκρουση” μέσω δηλώσεων έχει ξεσπάσει ,μετά τα όσα προκλητικά είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα. Ο Ερντογάν επιτέθηκε στους οίκους αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να αναβαθμίζουν την Ελλάδα “που πουλάει τα νησιά της” και να κρατά στάσιμη την Τουρκία.

Απάντηση έδωσε ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Καλάβρυτα: Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν πλήρωσε!



Το ρολόι στην εκκλησιά του χωριού σταμάτησε στις 2.43. Οι κάννες από τα γερμανικά πολυβόλα που ήταν στημένα περιμετρικά στη τοποθεσία Ράχη του Καππή, ακόμη κάπνιζαν. Κάποιοι λοχίες

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πώληση δύο υποβρυχίων ή σε απλά Ελληνικά "είστε τελείως ... Μ.....ς"


Προτείνει ο ειδικός συντονιστής προκειμένου να «διασωθούν» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Του Τασου Τελλογλου

πώληση δύο εκ των υποβρυχίων τύπου 214, που προορίζονται για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, προτείνει ο συντονιστής για την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία Νίκος Αναστασόπουλος, προκειμένου να διασφαλισθεί η χρηματοδότηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και η συνέχιση της ναυπηγοεπισκευαστικής τους δραστηριότητας.
Σύμφωνα με πληροφορίες

Τι κρύβεται πίσω από τις προκλήσεις του Μπερίσα



Ας μην αυταπατώμεθα. Δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα ή πανηγυρική υπερβολή. Η αναφορά του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα στα σύνορα της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία φθάνει έως την Πρέβεζα, δεν ήταν τυχαία. Η θεωρία της «Φυσικής Αλβανίας», όπως μετονομάστηκε η Μεγάλη Ιδέα των Αλβανών, διατρέχει όλο το πολιτικό φάσμα της γειτονικής χώρας και επηρεάζει, ας το προσέξουμε αυτό, πολλούς από τους Αλβανούς που εργάζονται στη χώρα μας. Στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας η «Φυσική Αλβανία» είναι παρούσα ακόμη και στα εξώφυλλα.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης