Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αυτό είναι το ΠΝ που κάποιοι αμφισβητούν.Αναχαίτιση EXOCET από Sea Sparrow!


 Σε όσους έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αξία του ΠΝ ,με βάση την ποιότητά του ,σε λίστα της ιστοεσελίδας strategy page,το οποίο το κατατάσσει στην 6η θέση ήρθαν ...άσχημα νέα από τις βολές που κάνει σήμερα το ΠΝ!

Η πυραυλάκατος ΛΑΣΚΟΣ εκτόξευσε EXOCET ,

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

29η ΜΑΙΟΥ 1453.ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!


Η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης το 1453 από γαλλική μινιατούρα της Βιβλιοθήκης του Παρισιού.


Ημερομηνίες Σταθμοί στην Ιστορία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης

658 π.Χ. Ελληνες άποικοι από τα Μέγαρα ιδρύουν στις ακτές του Κεράτιου Κόλπου μία νέα πόλη, που ονομάζεται Βυζάντιο προς τιμή του οικιστή της Βύζαντα.

330 Η πόλη του Βυζαντίου, αρχικά με το όνομα Νέα Ρώμη και αργότερα με την επωνυμία Κωνσταντινούπολη, γίνεται πρωτεύουσα του Ανατολικού τμήματος της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.
Ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Κωνσταντινούπολη αποτέλεσε για ένδεκα ολόκληρους αιώνες ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά, στρατιωτικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά κέντρα της Ανατολής, γεγονός που εξηγεί την φήμη της ως "Βασιλίδος των πόλεων".

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ιδού το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα





Ένα μεστό περιεχομένου και απολύτως ακριβές δημοσίευμα ήταν αυτό του διακεκριμένου αμυντικού συντάκτη και στρατιωτικού αναλυτή, του πολύπειρου Μάνου Ηλιάδη, ο οποίος, όπως άλλωστε το συνηθίζει όταν καταπιάνεται με κάτι, πήρε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την άμυνα και το έκανε… φύλλο και φτερό.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ηλιάκης,σαν σήμερα.Τα αποκαλυπικά ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων

 
Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης.Το F 16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300.Για τις συνθήκες κάτω από  τις οποίες έγινε η σύγκρουση,έχουν γραφτεί πολλά και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τα όσα ακολούθησαν το χαμό του Κώστα Ηλιάκη και την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης περιγράφονται με λεπτομέρειες στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων.

Μέσα από τις καταγραφές των γεγονότων αποκαλύπτεται πόσο "φοβισμένα" είχε αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών στον αέρα και η βιασύνη της ελληνικής πλευράς να παραδοθεί ο Τούρκος πιλότος στο πλήρωμα τουρκικού ελικοπτέρου έρευνας διάσωσης.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ματαιώνεται η ανάθεση της αεροπυρόσβεσης μέσω NAMSA



Η διαδικασία μέσω της NAMSA απειλούσε να οδηγήσει στην ανάθεση σύμβασης αεροπυρόσβεσης σε τουρκική εταιρεία, όπως προειδοποίησε αποκλειστικά το www.hellenicdefence.gr στις 29 Μαρτίου 2012.

Έπρεπε να επιστρέψει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως Υπουργός ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος,

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Χαλαρώστε, δεν ξέρετε τι θα συμβεί…


Mε μία υπέρ του δέοντος προσεχτική δήλωση, αλλά μεστή νοήματος, απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τη Κύπρο και το δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων



 Στις 13 Απριλίου 2012, η Διοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων [Türk Sanal Hava Kuvvetleri Komutanlığı (TSHKK)] πραγματοποίησε σύσκεψη προκειμένου τα στελέχη της να ενημερωθούν για τη διακλαδική αποβατική άσκηση Efes-2012 που διεξάγεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο. Διευκρινίζεται ότι η TSHKK δεν έχει οποιαδήποτε διοικητική υπαγωγή με τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας και έχει ως αποστολή την εκπαίδευση των μελών της στη διεξαγωγή εικονικών αεροπορικών επιχειρήσεων μέσω εξομοιωτών. Ωστόσο, η συνεκπαίδευση των μελών της ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της τουρκικής ασκήσεως Efes-2012 αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Κατά τη διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης παρουσιάσθηκαν τα αεροδρόμια της Τουρκίας που θα χρησιμοποιηθούν για τις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον της Ελλάδος, καθώς επίσης και οι αποστολές των αεροπορικών δυνάμεων για την καταστροφή ελληνικών στόχων..... Συνέχεια










Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

«Σύννεφα» και περιπέτειες βλέπουν σύντομα πηγές στην Τουρκία…

Έτοιμοι για το πλήγμα το οποίο θα αλλάξει άρδην την γεωπολιτική, γεωοικονομική και ενεργειακή εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο φέρονται να είναι οι Τούρκοι σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν «από μέσα» τα τεκταινόμενα στην Τουρκία…

Ισραηλινό μαχητικό F-15 ενεπλάκη σε αερομαχία με τουρκικά F-16 επάνω από τα Κατεχόμενα!


 
Τουρκικά μαχητικά F-16 ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ένα ισραηλινό F-15 το οποίο πέρασε την "Πράσινη Γραμμή" στην Κύπρο και πέταξε πάνω από τα Κατεχόμενα σε μία πρωτοφανή επίδειξη ισχύος του Ισραήλ, απέναντι στην Τουρκία.
 
Το σημαντικότερο είναι ότι η τουρκική Αεροπορία εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστη για το επεισόδιο, καθώς όπως γράφει και στην ιστοσελίδα του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, το ισραηλινό μαχητικό μπαινόβγαινε επί μία ώρα από την ελεύθερη ζώνη προς τα Κατεχόμενα, εισερχόμενη πέντε φορές στον εναέριο χώρο τους εντελώς ανενόχλητο από την τουρκική Αεροπορία. Συνολικά πέταξε οκτώ λεπτά επάνω από την Βόρεια Κύπρο.
 
Το επεισόδιο συνέβη

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Scramble Α/ΓΕΕΘΑ: Εκπληκτική η ετοιμότητα της ΠΑ

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, προέβη σε δοκιμή της ετοιμότητας της διακλαδικής δύναμης ταχείας αντίδρασης στο σκέλος που αφορά στην Πολεμική Αεροπορία.
Το σκεπτικό ήταν εξαιρετικά απλό. Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη τουρκικές ασκήσεις σε όλο το μήκος της χερσαίας και θαλάσσια συνοριακής γραμμής ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, χωρίς να το περιμένει κανείς, αποφάσισε να ελέγξει το αν και κατά πόσον όσα αναφέρονται στη θεωρία ισχύουν και στην πράξη.


Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η γριά χτενίζετε και οι τούρκοι...





Το όγδοο στην σειρά αποβατικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού καθελκύστηκε στα ναυπηγεία ANADOLU (ADIK). Πρόκειται για το NB 230 / Ç-158  με το οποίο ολοκληρώνεται ένα ναυπηγικό πρόγραμμα που ξεκίνησε  το 2009 με την υπογραφή από την SSM του συμβολαίου για την ναυπήγηση αυτών των ταχέων αποβατικών σκαφών.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Οι ΗΠΑ επικυρώνουν το Δίκαιο της Θάλασσας, τι σημαίνει για εμάς;







 





Οι αρχηγοί των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ ζήτησαν από τη Γερουσία να επικυρώσει το δίκαιο της Θαλάσσης των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την περιβόητη στην Ελλάδα, Σύμβαση για το Δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS – United Nations Convention on the Law of the Sea), επειδή κάθε περαιτέρω καθυστέρηση στην επικύρωσή της από την πλευρά των ΗΠΑ κοστίζει σε γεωοικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι Τούρκοι δοκιμάζουν στρατεύματα και γέφυρες στον Έβρο…

«Επιτέλους ξυπνήστε» θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος του θέματος, εάν απευθυνόταν προς τους πολιτικούς αρχηγούς. Την ίδια στιγμή, που η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναζήτηση εθνικής συνεννόησης, κυβέρνησης, και φυσικά σχεδίου που να καλύπτει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της χώρας, ανάμεσα στους εκτός συνόρων «θεατές» βρίσκονται και ορισμένοι που συνεχίζουν τη «συνήθη» δραστηριότητα τους.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Περί ΑΟΖ


Το βάθος της ΑΟΖ


Amsterdam, Athina, Kazan, Kula, Thessaloniki είναι ονομασίες των λασποηφαιστείων που υπάρχουν στην περιοχή του Αναξιμάνδρου, η οποία βρίσκεται νότια του συμπλέγματος Καστελλόριζου. Τα λασποηφαίστεια δεν είναι μια απλή λεπτομέρεια. Είναι μια γεωλογική ένδειξη του βάθους της ΑΟΖ και έμμεσα της αξίας της.

Το τριπλό ψέμα των «μεγάλων»

 



του Γιάννη Βαρουφάκη
 
Το 1ο Ψέμα (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου για το Μνημόνιο 1): - Δεν είχαμε άλλη επιλογή- Δεν διαθέταμε διαπραγματευτικό χαρτί- Αναγκαστήκαμε να δηχθούμε ένα πικρό φάρμακο για να σώσουμε τον ασθενή Από τον Δεκέμβριο του 2009, η κυβέρνηση γνώριζε ότι το κράτος είχε πτωχεύσει. Κι όμως. Ξόδεψε ενάμιση χρόνο προσποιούμενο ότι επρόκειτο για κρίση ρευστότητας που μπορεί να υπερνικηθεί με ένα τεράστιο, ακριβό δάνειο το οποίο μάλιστα το πήρε υπό την προϋπόθεση ότι θα συρρικνώσει το εθνικό εισόδημα (το ΑΕΠ), από το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθούν (νέα και παλαιά) δάνεια!

Όλο το διάστημα 2010 μέχρι τα τέλη του 2011, όποιος τολμούσε να πει την αλήθεια (ότι το χρέος αυτό δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πρέπει να κουρευτεί) κατηγορείτο ως εθνοπροδότης, ανεύθυνος, δημοκόπος που προσπαθεί να χαΐδέψει τα αυτιά των πολιτών που αρνούνται ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά κ.ο.κ.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Υπάρχει «επόμενη» μέρα;




Όχι δεν πρόκειται για καταστροφολογική διαπίστωση αλλά για την απορία του τι πραγματικά έδειξαν οι κάλπες και η εκλογική αναμέτρηση της χθεσινής Κυριακής.

Τα πρώτο σίγουρο – στην σειρά προτεραιότητας που εμείς βλέπουμε – είναι ότι η αποχή είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «πρώτο κόμμα». Ακόμη και αν το 35% του εκλογικού σώματος που δεν πήγε χθες να ψηφίσει αναλυθεί σε μη εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων ή αδυναμία για προσωπικούς λόγους (συμπεριλαμβανομένου και του οικονομικού), το γεγονός και μόνο ότι το ποσοστό στις κρισιμότερες ελληνικές εκλογές στην πρόσφατη Ιστορία φτάνει σε τέτοια ύψη,  είναι το πρώτο θέμα που πρέπει να μας προβληματίζει.

Το δεύτερο που εμείς θεωρούμε σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 19% αυτών που εκφράστηκαν με την ψήφο τους βλέπουν σήμερα την προτίμησή τους  να βρίσκεται εκτός βουλής.  Το γεγονός ότι το σύνολο των τελευταίων και της αποχής κερδίζει δυστυχώς την απόλυτη πλειοψηφία είναι αυτό που πρέπει να προβληματίζει όλους, ειδικά όσους αισθάνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο νικητές.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Η Άγκυρα ανησυχεί και προκαλεί.Χρειάζεται προσοχή

Άρθρο των Χρήστου Μηνάγια και Βασίλη Γιαννακόπουλου


Νέες τουρκικές προκλήσεις

Στις 27 Απριλίου 2012, δηλαδή εννέα ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών στην Ελλάδα, δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου) να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στους τομείς XIV (Αdana), XVI (Antalya), XΙΙΙ (Ηatay) και XVΙΙΙ (Muğla). Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah/28-4-2012, η Τουρκία θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για να ανατεθούν οι έρευνες πετρελαίου σε ξένες εταιρείες. Ειδικότερα, οι εν λόγω υπουργικές αποφάσεις αφορούν στα εξής:

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κάλπες γεμάτες ανησυχία για τις τουρκικές προθέσεις.Τι ανησυχεί τους επιτελείς


Με τα μάτια στραμμένα στην Άγκυρα. Η τρίωρη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ,έχει αυξήσει την ανησυχία στην Αθήνα.Μπορεί οι πληροφορίες που διέρρευσαν στο τουρκικό Τύπο να ανέφεραν ότι η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε μόνο το θέμα της Συρίας και των Κούρδων ανταρτών,ωστόσο οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σχετικά με τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Καστελόριζο και Ρόδο ,προβληματίζουν.

Στρατιωτικά η Τουρκία δεν έχει κλιμακώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Αιγαίο ,αλλά αυτό δεν εφησυχάζει την Αθήνα.

Η πολιτική ένταση και ρευστότητα που κυριαρχεί στην Ελλάδα,όλα δείχνουν ότι

Τα βλήματα M830 έφθασαν στη Θράκη!

Σε μονάδες του Όπλου των Τεθωρακισμένων στη Θράκη, έφθασαν ήδη τα 3.000 βλήματα χημικής ενέργειας M830 HEAT-MP-T (High-Explosive Anti-Tank Multi-Purpose Tracer) των οποίων η προμήθεια έγινε χωρίς κόστος από τα αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο με το οποίο μεταφέρθηκαν αφίχθη το περασμένο Σάββατο στον Πειραιά, ξεφορτώθηκαν και με μία αστραπιαία επιχείρηση μεταφοράς με οχήματα οδικών μεταφορών μεταφέρθηκαν αμέσως στις επιλαρχίες μέσων αρμάτων (ΕΜΑ) που επιχειρούν τα άρματα μάχης Leopard 2A4/-2HEL στη Ζώνη Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τheon Sensors & Intracom: Η Ελλάδα της επιτυχίας στην Άμυνα





Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα: Η Ελλάδα των επιτυχιών και τητς τεχνολογικής πρωτοπορίας και μάλιστα στο τομέα της Άμυνας: Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέες εξαγωγικές συμφωνίες συνολικής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν προϊόντα της στον τομέα των ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι λόγω της αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις ελληνικές τράπεζες για να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς τους οποίου εν συνεχεία κέρδισε, η εταιρεία κατέβαλε μετρητοίς (!) την αξία των εγγυήσεων. Αυτό και μόνο για να καταδειχθεί το τεράστιο τραπεζικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εξαγωγικού προσανατολισμού στην Ελλάδα.

Οι δύο νέες επιτυχίες συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ, έχουν να κάνουν συγκεκριμένα με τα εξής προγράμματα:

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης