Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η παραχώρηση των 400 M1A1 Abrams από τις ΗΠΑ


Προωθείται η επιλογή των 400 αρμάτων Abrams σύμφωνα με τον Αρχηγό ΓΕΣ, μετά την έγκριση της παραχώρησης από τις ΗΠΑ. (US Army)
Αποκλειστικές πληροφορίες  αναφέρουν πως

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ισραήλ σήκωσε μαχητικά απαντώντας στις προκλήσεις της Άγκυρας

Λευκωσία: Δυό μαχητικά του Ισραήλ έστειλαν χθες έντονα και σε γλώσσα, που ενδεχομένως καταλαβαίνει καλύτερα ο Ερντογάν, διπλό μήνυμα στην Τουρκία ότι οι προκλήσεις δεν είναι ανεκτές. Πέταξαν λίγο πριν το μεσημέρι μέχρι και τις ακτές της Τουρκίας, στα βόρεια όρια του Fir Λευκωσίας όπως αυτά αναγνωρίζονται διεθνώς εκτός από την Τουρκία.

Δηλαδή από το Τελ Αβίβ, μέσω Αποστόλου Αντρέα στον κόλπο της Μερσίνας και από εκεί γραμμή μέχρι τη Φοινίκη - κοντά στο Καστελόριζο, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των μεσογειακών ακτών της Τουρκίας. Τήρησαν του κανόνες του Fir Λευκωσίας και όχι βέβαια αυτούς του παράνομου «Ερτζιάν» που θεωρεί «δικό του» τον εναέριο χώρο από τα κατεχόμενα μέχρι τις ακτές της Τουρκίας.

Λίγο μετά το μεσημέρι,

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ίτε, παίδες Ελλήνων ελευθερούτε πατρίδα!



Λες και η Ιστορία το κάνει επίτηδες. Τις ημέρες που η Ελλάδα ζει μέρες οικονομικής υποδούλωσης και εξαθλίωσης του λαού τους πέσανε μαζεμένες και μερικές μεγάλες επέτειοι. Μάχη της Τριπολιτσάς, Θάνατος Καποδίστρια, Ναυμαχία Σαλαμίνας. Δεν μπορεί, που θα πάει, θα θυμηθούμε ποιοι είμαστε κάποτε

Συνωστισμός πολεμικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ…

Υπό στενή παρακολούθηση βρίσκονται οι κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο από τα πλοία της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Όπως είναι γνωστό, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις βρέθηκε χθες εντός του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ κινούμενο βορειοδυτικά, φθάνοντας σε απόσταση μέχρι 30 ναυτικών μιλίων από την εξέδρα άντλησης του πετρελαίου της Noble Energy.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιον λένε "ξεροκέφαλο" οι Τούρκοι,και του "χρεώνουν" τις γεωτρήσεις!

Ενδιαφέρον μπορεί να χαρακτηριστεί δημοσίευμα της Μιλιέτ το οποίο υποστηρίζει ότι ενώ ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας ήθελε να διακοπούν οι διαδικασίες γεώτρησης στο οικόπεδο 12 όσο διαρκούν οι συνομιλίες, τελικά ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις με πρωτοβουλία του «ξεροκέφαλου» όπως τον χαρακτηρίζουν Σόλωνα Κασίνη.

Σε δηλώσεις προχώρησαν τόσο η Υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου των οποίων τα λεγόμενα αντικρούονται. Αυτό γιατί η Πραξούλα Αντωνιάδου υποστήριξε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα διακοπής των εργασιών ενώ ο Στεφάνου είπε πως αφού αξιολογήθηκαν τα δεδομένα τότε η κυβέρνηση προχώρησε με το θέμα. Από την πλευρά του ο Σόλων Κασίνης είπε πως παρόλο που υπήρχαν πολιτικά ζητήματα στο τραπέζι ο ίδιος πάντα υποστήριζε πως oι διεργασίες έπρεπε να προχωρήσουν ότι και να γινόταν.
 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοί επενδύουν στην τουρκική προκλητικότητα;


«Υποβρύχια στην εμπόλεμη Μεσόγειο» βλέπει η γνωστή ΜΙΤοφυλλάδα Hurriyet  και οι ημέτεροι «αναμεταδότες» σπεύδουν να επαυξήσουν.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο τουρκικός στόλος είναι σε θέσεις διασποράς, τα τρία ΥΒ «ανιχνεύθηκαν» απο «τα σταθερά συστήματα επιτηρήσεως του ΠΝ να βυθίζονται μέσα στην νύκτα» (ενώ ως γνωστόν τα ΥΒ αποπλέουν πάντα κατά τις 12 το μεσημέρι με …κάλυψη Βερύκιου απο τον ΣΚΑΙ !) και «το ΓΕΝ ανησυχεί…»
Εάν αφαιρέσωμε την υπόνοια για αναζήτηση επισκεψιμότητος,

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκική επιχείρηση διάσπασης του «άξονα» Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ


Η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει κάποια στρατιωτικής φύσεως μέτρα «ακόμα» (δηλαδή μέχρι τώρα τι κάνει ο στόλος της στο Καστελόριζο;) ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Νέα Υόρκη. Ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη στην μεγάθυμη λεκτική παραχώρηση να μην προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες (εναντίον… ποίου άραγε) αναφορικά με την έναρξη των ερευνητικών γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12 της Κύπρου. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν αφού χαρακτήρισε ως «τρέλα» αυτό που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι υπογράμμισε πως «ακόμα» δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ΑΤΙΛΛΑ ΙΙΙ.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Η λεκτική, για την ώρα, τουρκική επίθεση κατά της Λευκωσίας δεν έχει αμβλυνθεί στο ελάχιστο αφού, πέραν του Τούρκου πρωθυπουργού, στον χορό των δηλώσεων μπήκε και ο «μετριοπαθής» πρώην ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ο οποίος σε πλήρη αρμονία με τους αφέντες του στην Άγκυρα χαρακτήρισε τις ενέργειες της Λευκωσίας ως «παράλογες» και «προκλητικές» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πιθανότητα δημιουργίας ενός «θερμού επεισοδίου» (επαναλαμβάνουμε το ερώτημα, έναντι τίνος θα στρέψει τα πυρά της η Άγκυρα).
Είναι ενδιαφέρον να επισημανθεί πως ο

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Άκου, (κύριε!!!) Βενιζέλε . . .

Πριν ενάμιση χρόνο μας είπαν: «Μνημόνιο ή χρεοκοπία». Επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τη χρεοκοπία του λαού.
Πριν λίγους μήνες μας είπαν: «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς»! Ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο βγάζοντας στους δρόμους τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, καίγοντας την Αθήνα.
Τώρα μας λένε: «Χαράτσια και νέα μέτρα ή καταποντισμός». Τούτος δε ο τελευταίος εκβιασμός σερβίρεται με τον κ. Βενιζέλο επί σκηνής να παραδίδει μαθήματα «συναίσθησης» και «ιστορικής ευθύνης» στον...αναίσθητο και ανεύθυνο ελληνικό λαό.
Άκου, λοιπόν, κύριε Βενιζέλε:

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία, εκπλήξεις και η ελληνική στρατηγική αναθεώρηση


Δυο δυσάρεστες εκπλήξεις περίμεναν τις τελευταίες ώρες τον Ερντογάν και το «πρωτοπαλίκαρό του», τον υπερφίαλο – αν και αναμφισβήτητα ευφυή – υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Το πρώτο και πιθανώς λιγότερο επώδυνο, είναι η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, ότι η χώρα της τάσσεται εναντίον κάθε προοπτικής πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για λόγους ουσίας αλλά και πολιτικής ορθότητας, η Μέρκελ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν θέλει να απολέσει έναν σημαντικό φίλο και ότι πρέπει να εξευρεθούν τρόποι συνεργασίας.

Ελλάδα-Κύπρος έτοιμες για όλα.

 "Η κυπριακή Κυβέρνηση έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα", τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, απαντώντας σε ερώτηση - στη διάρκεια εκδήλωσης της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο - για τον κίνδυνο κρίσιμών εξελίξεων, λόγω των ερευνών για εντοπισμό φυσικού αερίου.

   

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θα «ρισκάρει» η Τουρκία…

Έτοιμη ν’ αντιμετωπίσει ό,τι προκύψει από τις τουρκικές απειλές εναντίον της παρουσιάζεται η Κύπρος. Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ελλάδα λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, γι’ αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν από τις απειλές της Τουρκίας, σε σχέση με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι δεν θα καταφέρουν ότι δεν κατάφεραν οι Πέρσες




ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΟΧΑΣΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ !
ΚΑΡΔΙΟΚΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΓΟ ΚΙ’ΑΥΤΟΣ !

Ο ψύχραιμος παρατηρητής των εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο και τις τελευταίες ώρες γύρω από το σύμπλεγμα του Καστελορίζου δεν έχει κανένα λόγο να εκπλαγεί η να ανησυχήσει.
Έχουμε αναφερθεί από το antinews στις πραγματικές στοχεύσεις της Τουρκίας, στο παίγνιο ισχύος που εξελίσσεται στην περιοχή και στην προσχηματική «όξυνση» ού μήν και …πολεμικό κλίμα μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.

Για άλλους κτυπά η καμπάνα !

Τι επιδιώκει η Τουρκία στο Καστελόριζο,τι θα κάνει η Αθήνα.




Ραγδαίες εξελίξεις που ολοένα και μας αγγίζουν στην ανατολική Μεσόγειο.Η Άγκυρα που μοιάζει να μην ελέγχει πλέον την επιθετικότητά της ,προχώρησε σε μία κίνηση που αν και περιλαμβανόταν στα σενάρια που η Αθήνα έχει επεξεργαστεί,δεν αναμενόταν να εκδηλωθεί τόσο γρήγορα.

Η ανακοίνωση της Άγκυρας ότι από τις 15 Σεπτμεβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου θα κάνει έρευνες νότια από το Καστελόριζο ,στην περιοχή που βλέπετε στο χάρτη,προκάλεσε την άμεσα αντίδραση της Αθήνας. Όμως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή μιας κρίσης που χρειάζεται ιδιαίτερη ψυχραιμία στο χειρισμό της.

Η Άγκυρα δεν το έχει κρύψει: αν μπορούσε θα …εξαφάνιζε το Καστελόριζο από το χάρτη! Στα λόγια το κάνει κιόλας. Ο Νταβούτογλου μας το είχε πει όταν είχε έρθει στην Αθήνα.”Το Καστελόριζο,βρίσκεται καπου στη Μεσόγειο”,είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στη Καθημερινή!Το πανέμορφο νησί, χαλάει όλα τα σχέδια της Τουρκίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Όμως η έξοδος του ερευνητικού πλοίου δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια “γκριζαρίσματος” της περιοχής

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Όχι στον κεφαλικό φόρο στην ακίνητη περιουσία




Είτε βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είτε είναι εντελώς ανάλγητοι και δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία. Ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μια αποστολή και την εκτελούν, ως μισθοφόροι. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι για τη χώρα.
Αυτό που έγινε με την εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών για τα ακίνητα δεν έχει προηγούμενο.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Eκτάκτως στην Αθήνα ο ΥΠΑΜ της Κύπρου για κοινή δράση με ΕΕΔ

Σε μία συμβολική, αλλά και ουσιαστική κίνηση, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Δημήτρης Ηλιάδης, λίγα 24ωρα πριν το γεωτρύπανο "Homer Ferrigton" της Noble Energy τρυπήσει τον βυθό στο "Οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ και έρθει αντιμέτωπο με την τουρκική αρμάδα (αυτό λένε τουλάχιστον οι, ενοχλητικά φωνασκούντες, νεο-οθωμανοί) επισκέπτεται εκτάκτως της Αθήνα και συναντάται με τον πολιτικό προϊστάμενο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Πάνο Μπεγλίτη!
"Ίσως έχει έρθει η ώρα να αποδείξουμε ότι αυτά που λέμε, ότι δηλαδή η Κύπρος βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του ελληνικού συστήματος ασφαλείας, είναι αλήθεια"

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας






Ν. Λυγερός

Η επανάσταση του Κεμάλ μέσω του περάσματος του χρόνου αποδεικνύεται τελικά ότι είναι το 
στρατηγικό λάθος της Τουρκίας. Λειτουργώντας επίσημα μέσα στο πλαίσιο της απόρριψης 
της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Τουρκία θεμελιώθηκε δομικά πάνω στη γενοκτονία, η οποία 
ήταν για εκείνη το προαπαιτούμενο για την εξέλιξή της. Το πρόβλημα είναι ότι εξ αρχής 
εξαρτάται από τη γενοκτονία και η αναγνώριση της τελευταίας είναι μια δομική απόρριψη 
των θεμελίων της Τουρκίας, δηλαδή της συμβολής του Κεμάλ.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο βαθύς «πατριωτικός» ύπνος, το Ισραήλ και ο υπουργός Άμυνας


Του Βελισσάριου Δραγάτση
Ύπνο βαθύ απολαμβάνουν οι επαγγελματίες του πατριωτισμού που έσπευσαν απερίσκεπτα και χωρίς δόση κριτικής αντίληψης να πανηγυρίσουν για τον στρατιωτικό «άξονα» που επιχειρεί να δημιουργήσει το Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Αντιτουρκισμός δεν σημαίνει πλήρης αποδοχή των σχεδιασμών στους οποίους σύρει η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου και ειδικά ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Μπεγλίτης τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι ζητούσαν μαζί την Αλβανία Φράνκο Φρατίνι και Σταύρος Λαμπρινίδης;





























Τι ακριβώς επιδιώκουν με την κοινή τους επίσκεψη στην Αλβανία οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιταλίας; Χθες, 12 Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 2011, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Λαμπρινίδης συνοδευόμενος από τον Ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι, μετέβη στην Αλβανία και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Μπαμίρ Τόπι, τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Έντμοντ Χατζινάστο, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η σκιά της ισχύος και η... θυσία της «Noble»

Λεονταρισμοί «ισλαμικών γερακιών» σε «τουρκική λίμνη»
Τι θα γίνει εάν η Άγκυρα προχωρήσει σε έρευνες εντός της οικοπέδων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της Κύπρου
Η αμυντική συμφωνία με το Ισραήλ συνιστά αποτροπή προς την τουρκική απειλή

Η Τουρκία απειλεί και την Κύπρο και το Ισραήλ ακόμη και με κρίση. Ρητορικά τουλάχιστον. Διότι στην πράξη, επί του παρόντος πολύ περισσότερο λεονταρίζει, αφού, εκτός των άλλων, έχει συνηθίσει να κερδίζει διά της σκιάς της ισχύος της. Όμως, αυτή τη φόρα, ο αντίπαλος δεν είναι μόνο η Κύπρος και η Ελλάδα, αλλά και το Ισραήλ. Συνεπώς, τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ενδεχόμενη κρίση με το Ισραήλ πλήττει τα ίδια τα αμερικανικά συμφέροντα και το περιφερειακό και παγκόσμιο σύστημα ασφαλείας, αναδεικνύοντας έτσι τις ΗΠΑ ως τον κύριο αποτρεπτικό παράγοντα της κρίσης.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκαίνια και επίδειξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 Την Πέμπτη 08 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας πραγματοποίησε τα εγκαίνια του κολυμβητηρίου μάχης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο σε τελετή που παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος κ. Ιωάννης Γιάγκος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Το Τουρκικό "Σχέδιο Γ" για το θέμα του Ισραήλ

Σε δημοσίευμα της η Τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, παρουσιάζει σήμερα το «Σχέδιο Γ» το οποίο εξήγγειλε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν για τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ. Το σχέδιο έχει ως εξής:
• Μεσόγειος: Ως αντιστάθμισμα στη συμφωνία μεταξύ Κ.Δ. – Ισραήλ για διεξαγωγή ερευνών στην περιοχή, η Τουρκία θα αρχίσει μαζί με το ψευδοκράτος, εργασίες έρευνας και γεώτρησης μεταξύ των γεωγραφικών παράλληλων 28-32 στην ΑΟΖ της Κύπρου. Η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην επίμαχη περιοχή της ΑΟΖ, ενώ αναφέρεται ότι έχουν δρομολογηθεί οι ετοιμασίες για σύναψη νέας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-ψευδοκράτους για τον καθορισμό της ΑΟΖ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Άγκυρας.



Του Χρήστου Μηνάγια


Τις τελευταίες ημέρες και ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ για το Mavi Marmara παρατηρείται μια ραγδαία όξυνση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ, με την τουρκική πλευρά να επιδεικνύει μια συμπεριφορά πλούσια σε αλαζονεία, οργή, απειλές και εκβιασμούς, δίδοντας την εντύπωση ότι έχει απολέσει σημαντικό μέρος της ψυχραιμίας της. Ωστόσο, παρά την αποφασιστικότητα που θέλει να προβάλλει η τουρκική ηγεσία τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας παραθέσουμε ακολούθως ορισμένα άρθρα έγκριτων Τούρκων αρθρογράφων και ενός ακαδημαϊκού τα οποία κατά τη γνώμη μας δίδουν μια διάσταση “αποκωδικοποίησης” της τουρκικής στρατηγικής και των κινήσεων που θα ακολουθήσουν.

Αρθρογράφος Kadri Gürsel, εφημερίδα Milliyet/ 5-9-2011

Η Τουρκία προκειμένου να εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, οι οποίες οξύνθηκαν λόγω του περιστατικού στο Mavi Marmara, αρχικά είχε δύο επίσημες απαιτήσεις: πρώτον,

Προκλητικός Τούρκος υπουργός σε βάρος Ελλάδας – Κύπρου


Όταν έχεις συνηθίσει να συμπεριφέρεσαι σε όλους με το ύφος… σουλτάνου, φαίνεται ότι δεν μπορεί να χωνευθεί όταν έρχεται μια μέρα που διαπιστλωνεις ότι οι εκβιασμοί σου δεν περνούν πλέον…
Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε σήμερα ότι κανένας δε θα πρέπει να δοκιμάζει το παρελθόν της Τουρκίας ή την τουρκική κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «αυτό ενέχει μεγάλο ρίσκο».
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ως απάντηση και σχόλιο στην απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πράξει τίποτα.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην Πόλη

Ανοιγμένοι οι τάφοι Πατριαρχών στο Βαλουκλί (αρχείο Καλούμενου) Ο μακαριστός Πατριάρχης Αθηναγόρας στα ερείπια ναού Καταστροφές στη Μεγάλη Οδό του Πέραν (αρχείο Καλούμενου)

>Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων που βίωσαν τα «Σεπτεμβριανά» και την αγριότητα των 
φανατικών Τούρκων 
 
Του Αριστείδη Βικέτου 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις μαύρες σελίδες της ιστορίας της σύγχρονης Τουρκίας είναι το «πογκρόμ» γνωστό ως «Σεπτεμβριανά», που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955, αλλά και στη Σμύρνη. Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη «πογκρόμ», από το ρήμα «γκρομίτ» που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική, αυθόρμητη ή προμελετημένη και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ).

Παρεμβατικός λόγος Μπεγλίτη στο Ισραήλ, άφησε υποσχέσεις


Τη θητεία του στο διπλωματικό σώμα θυμήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης και άρθρωσε λόγο σαφή και παρεμβατικό στα δρώμενο της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αφήνοντας κατά μέρος τα συνήθη ευχολόγια της ελληνικής πλευράς.
Η εντύπωση που αποκόμισε κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι ότι η Ελλάδα κατανόησε επιτέλους ότι έχει ΖΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ στην περιοχή και οφείλει να τα προασπίσει.
Επίσης, ότι αργά αλλά σταθερά, η ελληνική πλευρά δείχνει να συνειδητοποιεί ότι οι εξοπλισμοί αποτελούν ένα απλό υποσύνολο του όλου πλέγματος των διμερών σχέσεων και ότι σοβαρές – στρατηγικές σχέσεις δεν μπορούν να οικοδομηθούν στη βάση κάποιων αποσπασματικών προμηθειών. Αντιθέτως, η αναζήτηση τομέων και συστημάτων για συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων τα οποία θα προωθηθούν στις διεθνείς αγορές

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Η Αγκυρα βάζει φωτιά στη Μεσόγειο


Απειλεί Κύπρο και Ισραήλ που ετοιμάζονται να αρχίσουν εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο στήνει η Τουρκία, απειλώντας εκ νέου την Κυπριακή Δημοκρατία ότι θα στείλει τουρκικές φρεγάτες ανοιχτά της Κύπρου προκειμένου να εμποδίσει τις σχεδιαζόμενες για την 1η Οκτωβρίου εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κάτι που προκάλεσε νέα αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας.

Ανάγκη ταχείας τιθάσευσης της Τουρκίας προτού…



















Η νεο-οθωμανική παραληρηματική εξωτερική πολιτική βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και η Δύση έχει πλέον την ευθύνη να προστατεύσει τα συμφέροντά της από τα… αρπακτικά… Το ρόλο του προστάτη (μήπως να έμπαινε σε εισαγωγικά;) των Παλαιστινίων στη Γάζα θα παίξει ενεργά η Τουρκία, απειλώντας με… ναυμαχία τις ισραηλινές δυνάμεις σε περίπτωση που τολμήσουν να… απειλήσουν μη στρατιωτικά πλοία, όπως αυτά του αυτοαποκαλούμενου «στόλου της ελευθερίας»!
Όπως δήλωσαν μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», το τουρκικό ναυτικό θα αυξήσει την παρουσία του στην Ανατολική Μεσόγειο και γενικότερα θα ακολουθήσει μια πιο επιθετική στρατηγική, ως αποτέλεσμα της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ για τον «στόλο της ελευθερίας».
Με απλά λόγια, αφενός η Άγκυρα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τον ΟΗΕ και όλους

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επιχειρούν ηρωϊκή έξοδο




Μάλλον πρόκειται για την τελευταία μπλόφα που κ. Παπανδρέου!
Κέρδισε τις εκλογές με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»
Μας καθυπέταξε στο Μνημόνιο, λέγοντας ότι μας «σώζει»
Διασώθηκε στις Δημοτικές Εκλογές, εκβιάζοντας με εθνικές εκλογές.
Ανέθεσε στον, αδαή περί τα οικονομικά, Βαγγέλη Βενιζέλο την οικονομία για  να χειριστεί τα θέματα με πολιτικούς όρους και να κάψει τις αρχηγικές του φιλοδοξίες.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Η κουρδική «ηλεκτρική καρέκλα» του Erdogan




 Πέρα από τις εντυπωσιακές εσωτερικές του επιτυχίες, ο Erdogan έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα και στη προσπάθεια της τουρκικής εμπλοκής στα της Μ. Ανατολής. Ο κάποτε καλός φίλος των Qaddafi, Bashir, Assad και  Ahmedinejad, προκύπτει πλέον ως γνήσιος «δημοκράτης» και υπερασπιστής των εξεγερμένων Αράβων. Δείχνει μάλιστα να έχει επιτυχώς θάψει το παρελθόν, ειδικά στη Τουρκία, όπου κυριαρχεί πολιτικά χωρίς σοβαρή δημόσια κριτική.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης