Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

αμυντικά θέματα

Ακύρωσαν διημερίδα
- μήπως φοβήθηκαν;
 
Ειρωνικά σχόλια άκουσα από γνωστό καθηγητή της πανεπιστημιακής κοινότητας αναφορικά με την άρον άρον ακύρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο μιας σπουδαίας διημερίδας, που θα πραγματοποιούνταν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη. Ήταν σχεδιασμένη για την Πέμπτη και την Παρασκευή 24-25 Φεβρουαρίου 2011, αλλά ακυρώθηκε με εντολή υπουργού λίγες μέρες πριν. Κορυφαίοι έλληνες πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και αναλυτές είχαν προσκληθεί και είχαν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους. Μεταξύ αυτών ο Νεοκλής Σαρρής, ο Γιάννης Μάζης, ο Παναγιώτης Ήφαιστος, ο Μάριος Ευρυβιάδης και πολλοί άλλοι. Όταν μου είπε τον τίτλο της διημερίδας… κατάλαβα. «Η τουρκική εξωτερική πολιτική και η ανάδειξη της Τουρκίας σε περιφερειακή δύναμη» ήταν ο τίτλος, και με τέτοιου επιπέδου και γνωστών αντιλήψεων συμμετέχοντες κάποιοι ίσως να φοβήθηκαν να διαχειρισθούν τις πολλές αλήθειες που θα ακούγονταν στη διημερίδα.

Ανάλγητη συμπεριφορά
  Σάλο έχει προκαλέσει το άρθρο 43 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει περικοπές στα μερίσματα των ορφανικών οικογενειών και στις χήρες των πεσόντων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σημαντικές μειώσεις στο λεγόμενο «βοήθημα πένθους». Είναι σαφές ότι συνιστά πράξη κοινωνικά άδικη και ανάλγητη, αφού πλήττει οικογένειες ηρώων, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Ένα τ/κ υπερπρονόμιο κατά των Ελλήνων

  Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Απαξίωση της βούλησης του λαού. Ασέβεια προς την πλειοψηφία της Βουλής. Προεδρικός ετσιθελισμός.

Όλα τα απίστευτα και τα απίθανα μπορούν πια να συμβούν σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο. Εδώ και χρόνια συζητείται η θέση της πλειοψηφίας των κομμάτων και των πολιτών ότι, για λόγους ευρύτερων κρατικών, πολιτικών, αμυντικών, διπλωματικών και άλλων συμφερόντων, η Κυπριακή Δημοκρατία, ήδη μέλος της ΕΕ, καλείται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (ΣγΕ).

Γιατί;

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ετσι καθαριζουν οι Ελληνες "αντιπαραγωγικοι" "ΗΡΑΚΛΗΔΕΣ" κ. Παγκαλε


yened.blogspot.com

Νέες αποκαλύψεις για το Φάκελο της Κύπρου Ποιος κρατά το αρχείο του Διγενή και γιατί δεν το παρέδωσε


ΔΗΣΥ Οι όροι εντολής δεν προνοούν την έκδοση συμπερασματικού πορίσματος
Σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με το έργο της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου αποκάλυψαν προχθές το βράδυ τα Μέλη της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου Αριστοφάνης Γεωργίου (ΑΚΕΛ) και Γιώργος Γεωργίου (ΔΗΣΥ) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης - συζήτησης, που διοργάνωσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου η φοιτητική παράταξη Προοδευτική με συντονιστή το δημοσιογράφο Μιχάλη Μιχαήλ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές των δύο Βουλευτών για το αρχειακό υλικό και το ημερολόγιο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο κάτοχος ή οι κάτοχοι του οποίου αρνήθηκαν

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εξαγωγική επιτυχία για τη ΘΕΩΝ Αισθητήρες

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούσε η ΘΕΩΝ Αισθητήρες την απόσπαση συμβολαίου στις 29 Νοεμβρίου 2010 από τη Σουηδία, πιθανώς για να το ανακοινώσει στην έκθεση IDEX 2011 στο Άμπου Ντάμπι.

Το συμβόλαιο κατακυρώθηκε

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Και φρεγάτα του ΠΝ έτοιμη για Λιβύη. Τα C-130 περιμένουν "πράσινο φως".

Το ΥΠΕΞ ...θυμήθηκε ότι υπάρχει και το ΥΕΘΑ και έχει ζητήσει τη συνοδεία ,από μία φρεγάτα του Στόλου , των πλοίων που θα κάνουν τα δρομολόγια μεταφοράς Ελλήνων και Κινέζων από τη Λιβύη.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Τούρκοι που στέλνουν καταμαράν για τον απεγκλωβισμό των πολιτών της ,τα συνοδεύει με πολεμικό πλοίο ,για παν ενδεχόμενο.
Χθες το πετρελαιοφόρο ελληνικό πλοίο που πήγε στη Λιβύη ,προσέγγισε χωρίς τη παραμικρή προστασία.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Γεγονός η διέλευση των ιρανικών πλοίων από τη Διώρυγα του Σουέζ

Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία διέπλευσαν σήμερα το πρωί τη Διώρυγα του Σουέζ και κατευθύνονται προς τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Διώρυγας.

"Διέπλευσαν τη Διώρυγα στις 5:45 πμ," είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Πρόκειται για τη φρεγάτα Alvand και το πλοίο εφοδιασμού Kharg. Eίναι τα πρώτα πλοία του ιρανικού πολεμικού ναυτικού που περνούν από τη Διώρυγα του Σουέζ μετά την Ισλαμική Επανάσταση το 1979.
Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα πλοία κατευθύνονται προς τη Συρία για εκπαιδευτική αποστολή, κάτι που το Ισραήλ χαρακτήρισε “πρόκληση”.

Στο αίτημά του προς την Αίγυπτο,

Σε επιφυλακή η Πολεμική Αεροπορία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί Μοίρες της 115, 116 και 114 ΠΜ για την περίπτωση απόπειρας διαφυγής Λίβυων πιλότων, μετά την προσγείωση, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο λιβυκών μαχητικών στην Μάλτα.

Η επιφυλακή των ελληνικών αεροσκαφών για τις επόμενες ώρες, ίσως και ημέρες, αναλόγως με την εξέλιξη της λιβυκής κρίσης, βρίσκεται στον ανώτατο βαθμό, με δυνατότητα απογείωσης εντός πέντε λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές προς τους Έλληνες πιλότους είναι να αποτρέψουν την είσοδο των λιβυκών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, πιθανότατα να υπάρχουν οδηγίες για την συνοδεία τους για προσγείωση σε πολεμικά αεροδρόμια με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η επιφυλακή όμως πιθανότατα αφορά και την περίπτωση απόπειρας της λιβυκής αεροπορίας να αποτρέψει ή και να προσπαθήσει να καταρρίψει πιλότους της που προσπαθούν να διαφύγουν.

Όσον αφορά στην Ιταλία, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου, όλες οι αεροπορικές βάσεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων της Αεροπορίας της χώρας και το Ναυτικό, έχουν λάβει διαταγές να μετακινηθούν σε σημεία επιφυλακής στα νότια της χώρας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

«Τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή τον αφήνουν, εμένα με ανακαλούν», λέει ο Έλληνας Πρόξενος της Κορυτσάς

«ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΩ ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ»
Ν: Έχει σηκωθεί θύελλα διαμαρτυριών κ. Οικονόμου για την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή σας από την Κορυτσά. Είστε στα μάτια των Ελλήνων όλου του κόσμου ένας ήρωας, όπως φαίνεται στα μηνύματα που καταφθάνουν και εδώ στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… Αληθεύει πως ο λόγος της ανάκλησής σας ήταν τα λόγια που είπατε στους Βορειοηπειρώτες, πως «οι παππούδες τους ήταν Έλληνες», πως εκεί «έγιναν ένδοξες ελληνικές μάχες και ο ελληνικός λαός ήταν πάντοτε παρών» και ότι «την περιοχή αυτή την αποκαλούμε Βόρειο Ήπειρο»;

ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Έκανα το καθήκον μου. Τίποτε παραπάνω. Και ούτε ανακαλώ, ούτε θα ανακαλέσω ποτέ τα όσα είπα για Έλληνες και Βόρειο Ήπειρο! Γι΄ αυτό και ανακλήθηκα στην Αθήνα! Είχα συνείδηση της αποστολής μου.

Τι γίνεται με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Έπειτα από συζητήσεις πολλών ετών, τελικά σε τρεις χώρες, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρωσία, με διακρατική συμφωνία των 7, αποφάσισαν να κατασκευάσουν έναν πετρελαϊκό αγωγό που θα συνέδεε το Μπουργκάς (βουλγαρικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα) με την Αλεξανδρούπολη. Ο αγωγός αυτός, μήκους 285 χιλ., θα παρέκαμπτε τον Βόσπορο και τα στενά των Δαρδανελλίων και θα μείωνε έτσι κατά πολύ το κόστος της μεταφοράς.
Ο όγκος του μεταφερόμενου πετρελαίου θα ανερχόταν σε 35 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως. Το αργό πετρέλαιο θα προερχόταν από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Ουραλίων και της Δυτικής Σιβηρίας και της περιοχής βόρεια της Κασπίας Θάλασσας.

Έπειτα από πολλούς κλυδωνισμούς,

Εκρίθηκε το πρόγραμμα βαρέων τορπιλών 140 εκατ. ευρώ - Μέχρι το 2013 το Π.Ν. θέλει τα νέα όπλα





Image 

Με τίτλο "Προμήθεια νέων βαρέων τορπιλών και ολοκλήρωση στο οπλικό σύστημα Υ/Β τύπου 214 και 209 ΑΙΡ" το πρόγραμμα των νέων υποβρυχίων Type 214 βρίσκεται στο νούμερο "6" του συνόλου των διακλαδικών εξοπλιστικών προτεραιοτήτων στα 29 προγράμματα που ενέκρινε το ΣΑΓΕ. Όπως αναφέρουν πηγές του Π.Ν. "Μόλις εγκριθούν από το ΣΑΜ και περάσουν ΚΥΣΕΑ τα 29 προγράμματα θα αρχίσει άμεσα η διαδικασία προμηθείας των τορπιλών και φιλοδοξούμε μέχρι τα μέσα του 2013 να έχουμε τα πρώτα όπλα".
Σε διαφορετική περίπτωση, σημειώνεται από το Π.Ν. "Θα είναι σα να έχουμε πετάξει στη θάλασσα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που θα έχει κοστίσει η ναυπήγηση των 214 και ο εκσυγχρονισμός του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ, αφού οι νυν τορπίλες που εξοπλίζουν τα 214 είναι μιας άλλης εποχής όπλα".
  Το πρόγραμμα έχει χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ και είναι το κορυφαίο και πιο άμεσο πρόγραμμα του ΓΕΝ. To αρχικό υποβρύχιο Τύπου 214 που διεξάγει αυτή τη περίοδο επιχειρησιακές δοκιμές στο Αιγαίο, είναι εξοπλισμένο με τορπίλες SUT και SST-4.
Στο διαγωνισμό για τη προμήθεια 51 βαρέων τορπιλών που πραγματοποιήθηκε το 2001 συμμετείχαν η γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik (θυγατρική της ThyssenKrupp) με τη τορπίλη DM2A4 και η ιταλική Whitehead Alenia (WASS) με τη τορπίλη Βlack Shark, η οποία και επικράτησε.
Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε τον Ιούλιο του 2004 λόγω "θερμής"

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Το Ισραήλ αναγνωρίζει την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Σε χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται ως 100% η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου. Η δημοσιοποίηση αυτή γίνεται πριν ακόμα η ΑΟΖ αναγνωρισθεί από την Ελλάδα καθώς υπάρχει η διαφωνία με την Τουρκία για την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο.  Οι χάρτες, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία,

Μήπως βρε τσογλάνια να φτάσουμε μέχρι στον ποταμό Σκούμπι;;;

Από το Ottoman-wood στο… Kosovo-wood: Κέρκυρα και Ήπειρος ανήκουν στην Αλβανία!


Σε κοσοβαρική… υπερπαραγωγή προπαγανδίζεται η «Μεγάλη Αλβανία» η οποία περιλαμβάνει τόσο την Ήπειρο όσο και την Κέρκυρα!


Η Πρίστινα ακλουθώντας τους Οθωμανούς πατρόνες της φαίνεται να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα ακόμα και με την Ελλάδα αφού σε προπαγανδιστική «υπερπαραγωγή» εκτός της δημιουργίας κλίματος κατά της Σερβίας και Βουλγαρίας γίνεται εμφανές πως υπάρχει… θέμα και με την Ελλάδα.

Ποιο συγκεκριμένα, η ταινία Azem Galica, το όνομα ενός κοσοβάρου Αλβανού οπλαρχηγού ο οποίος πολέμησε τους Σέρβους την περίοδο 1912-1915, τους Βούλγαρους και τους Αυστροούγγρους την περίοδο 1915-1918 και τέλος σκοτώθηκε το 1924 σε συμπλοκή με τις γιουγκοσλαβικές δυνάμεις ασφαλείας, προωθείται στο Κόσοβο και στην Αλβανία με πόστερ το οποίο παρουσιάζεται ένας χάρτης της «φαντασιακής» μεγάλης Αλβανίας η οποία περιλαμβάνει

«Μαραθώνιος» ενημερώσεων από Lockheed Martin σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ για F-16, F-35 και P-3


ImageΑνεβαίνουν οι στροφές των εταιρειών που έχουν ενδιαφέροντα στο ελληνική αγορά εξοπλισμών, ιδιαίτερα μετά και την κατάρτιση του κυλιόμενου τριετούς-δεκαπενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος .
Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωση προς το ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρείας Lockheed Martin  Ντέννυς Πλέσσας. Η ενημέρωση αφορούσε τρία βασικά προγράμματα που προωθεί η εταιρεία για τις Ε. Δ. και αυτά είναι το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, των αεροσκαφών ΑΦΝΣ P-3 και το πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού F-35. Επιπρόσθετα ο Ν. Πλέσσας συναντήθηκε, κατόπιν δικού του αιτήματος και με τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: Μύθοι, πραγματικότητα, νεοελληνική ημιμάθεια


H Transeft διέψευσε με τον πλέον επίσημο τρόπο τα σενάρια και τα δημοσιεύματα περί ρωσικής αποχώρησης από τον το σχέδιο του Trans-Balkan Pipeline (TBP) ο οποίος είναι γνωστός στην χώρα μας με το… καλλιτεχνικό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
 
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού πετρελαϊκού γίγαντα, Ιγκόρ Ντιόμιν ήταν σαφής στις δηλώσεις του. Στην επικείμενη συνάντηση των μετόχων (Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας) στην Ρώμη στις 17 Φεβρουαρίου, δηλαδή αύριο, πρόκειται να συζητηθεί η μείωση του κόστους λειτουργίας της κοινοπραξίας η οποία είναι επιφορτισμένη με την ανάπτυξη, την κατασκευή και την ολοκλήρωση του έργου. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο γίνεται σαφές, όπως υπογράμμισε και ο ίδιος ο Ι. Ντιόμιν, πως κάθε προσπάθεια παρουσίασης του σχεδίου ως «νεκρού», είναι ανακριβής και κακοπροαίρετη.

 Το σχέδιο, με υπαιτιότητα – κυρίως έως εξ ολοκλήρου –, της βουλγαρικής πλευράς έχει βαλτώσει με αποτέλεσμα όντως να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Η Ελλάδα, από την πλευρά της, είναι επίσης σαφές πως δεν φαίνεται να «καίγεται»

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ναι υπό όρους για στρατιωτική παρουσία στα εμπορικά πλοία

Σπύρος Πολέμης, πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητρίου: «Η απόφαση να συμμετάσχουν ένοπλοι φρουροί πρέπει να ληφθεί από το διαχειριστή του πλοίου, ύστερα από προσεκτική μελέτη».
Αποδέχεται και επίσημα την αξιοποίηση στρατιωτικών ομάδων επί των πλοίων για την αποτροπή πειρατικών επιθέσεων το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (International Chamber of Shipping-ICS), υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το κράτος σημαίας του πλοίου επιτρέπει κάτι ανάλογο και το δέχεται τόσο ο διαχειριστής του πλοίου όσο και ο ασφαλιστής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, το οποίο εκπροσωπεί τις ναυτιλιακές ενώσεις όλων των χωρών, σε συνεδρίασή της στο Λονδίνο, εξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στη ναυτιλία με το φαινόμενο της πειρατείας και αποφάσισε,

Η αυτοπεποίθηση του Ισραήλ και η δική μας αξιοπιστία

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΤΟ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ρεπορτάζ του εκλεκτού συναδέλφου Μάριου Δημητρίου για το Ισραήλ και μια σημαντική δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκαν προχθές Κυριακή στη «Σ», δεν αφήνουν περιθώρια δισταγμών ή αναστολών ή ακόμα και δεύτερων σκέψεων. Οι Ισραηλινοί όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της κυπριακής κοινής γνώμης (90%) επιθυμούν όπως οι σχέσεις Ισραήλ-Κύπρου

Δρούτσας: Ενωμένοι, ενάντια σε κάθε πρόκληση

Ενωμένοι, όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κάθε πρόκληση είπε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπίας, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρακάθισαν σε δείπνο εργασίας.
Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Αντιδράσεις για ΑΟΖ και παραβιάσεις

Δύο επιστολές
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Α. Νταβούτογλου, απευθυνόμενος προς τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Τουρκία, εξέφρασε την απογοήτευση της χώρας του για τη στάση των μελών της Ε.Ε. που «θέτουν ως πρόσχημα το Κυπριακό για να εμποδίσουν την ένταξή της» και για το γεγονός ότι η ίδια η Ε.Ε. δεν σέβεται την αρχή pacta sunt servanda («οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»).

Ενδεικτικό των προθέσεων της τουρκικής πλευράς

Συνεκπαίδευση Πολεμικής Αεροπορίας – αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ»

Με ένα Δελτίο Τύπου, η γαλλική πρεσβεία ενημερώνει για επικείμενη αεροπορική δραστηριότητα του αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ», με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

 Η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας.
Το αεροπλανοφόρο «Charles-De-Gaulle» θα βρεθεί σε ελληνικά χωρικά ύδατα,

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!





ImageΑυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα); Τα αποτελέσματα δύο επίσημων μελετών του USGS που στηρίζονται σε μελέτη στοιχείων από 1000 γεωτρήσεις που έχουν διενεργηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κοινό ενεργειακό δόγμα Αθήνας και Λευκωσίας

  Της Μικαέλλας Λοίζου

Σε συνεχή συντονισμό γι' αυτό το θέμα βρίσκονται η Αθήνα και η Λευκωσία, τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Για «περισσότερα έργα παρά λόγια» μίλησε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, αναφερόμενος στο ζήτημα.
Σημαντικές αποφάσεις για θέματα ενέργειας λήφθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς εκφράστηκε, ουσιαστικά, η πρόθεση για δημιουργία κοινού ενεργειακού δόγματος Λευκωσίας-Αθήνας, ώστε οι δύο Κυβερνήσεις να συμπλέουν στα ζητήματα ενέργειας. Όπως η «Σ» ενημερώνεται, η κοινή δράση Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας θα αφορά τόσο την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ τους, όσο και σε σχέση με τους όποιους αγωγούς θα κατασκευαστούν μελλοντικά για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν και οι όποιες αποφάσεις για την ΑΟΖ, οι οποίες αναμένεται ότι θα διασυνδεθούν άμεσα με την υφαλοκρηπίδα.

«Ανώνυμες» απειλές κατά Γ. Παπανδρέου στο διαδίκτυο

Σκληρή επίθεση στον Γ. Παπανδρέου, τόσο με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς όσο και με αυτή του πρωθυπουργού, εξαπολύεται μέσω κειμένου που δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο και την πατρότητα του οποίου εμφανίζεται να διεκδικεί η ομάδα Anonymous («Ανώνυμοι»).

Οι συντάκτες του κειμένου ασκούν κριτική στον Γ. Παπανδρέου, καθώς η Σοσιαλιστική Διεθνής
(που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως "(εθνικο)Σοσιαλιστική Διεθνή") είχε ως μέλη της  τον Μπεν Αλί της Τυνησίας, τον Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου, ενώ στις τάξεις της παραμένει ο Βενιαμίν Νετανιάχου.
Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά "ο Μπεν Αλί ήταν ένας μισότρελος

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών



Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”. Η εγκύκλιος (επάνω) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη...

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου-Χριστόφια με φόντο Ενέργεια-ΑΟΖ!

Μία ημέρα πριν την πρώτη στην ιστορία της ΕΕ σύνοδο κορυφής για την ενέργεια Ελλάδα και Κύπρος φαίνεται να συντονίζουν τις κινήσεις τους σε έναν τομέα ο οποίο ίσως και να κρίνει το μέλλον του Ελληνισμού για τα επόμενα 100 χρόνια…

Ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου έτσι ώστε η Αθήνα και η Λευκωσία να παρουσιάσουν ένα κοινό μέτωπο στην επικείμενη σύνοδο κορυφή με θέμα της Ενεργειακή Ασφάλεια της Ευρώπης.

Το σκηνικό για τη συγκεκριμένη συνάντηση μοιάζει σαν έτοιμο από καιρό… η Ελλάδα και η Κύπρος εδώ και μήνες φαίνεται να έχουν «προετοιμάσει»

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Λυπάμαι που θα σας χαλάσω την διάθεση, το πάρτι τελείωσε...


Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην βλέπει πως η αγορά προεξοφλεί εξελίξεις. Υπάρχει μια ημερομηνία, η επόμενη Παρασκευή, που θα πάρουμε μια γεύση των εξελίξεων αυτών...
 
Μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχουμε στη σύνοδο που θα λάβει χώρα στα τέλη του ερχόμενου Μάρτη. Πολύ φοβάμαι πως μέχρι τότε

Το αέριο στην Κύπρο "ακουμπά" και την Ελλάδα




Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στα ανεπίσημα όρια που διαχωρίζουν τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και νοτιοδυτικά της Πάφου, εντοπίζεται το σημαντικό κοίτασμα φυσικού αερίου, ο νέος Λεβιάθαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γάλλου εμπειρογνώμονα του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίων BEICIP. Η χθεσινή αποκάλυψη της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" στην Κύπρο, που «τάραξε τα νερά», συμπίπτει χρονικά με την άφιξη την Πέμπτη του Κύπριου προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Κυπριακές πηγές θέλουν το Δ. Χριστόφια να συζητά κατά την συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου για πρώτη φορά

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Γιατί δεν θα «πεθάνουμε» (κουφάλα νεκροθάφτη)


Το «κουφάλα νεκροθάφτη» αναφέρεται στον κάθε Σόρος, Ρουμπινί, Moody’s και λοιπούς συγγενείς τα γνωστά δηλαδή κοράκια του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που τζογάρουν πάνω στην χρεωκοπία της Ελλάδας.
Δεν θα πεθάνουμε ρε αρχιλήσταρχοι των λαών γιατί έχουμε φιλότιμο και εγωισμό και γιατί κυρίως δεν θα μας αφήσουν τα άλλα κοράκια της παγκόσμιας οικονομίας (κάτι Μέρκελ, Όλι Ρεν, Σόιμπλε και Στρος Καν) να «πεθάνουμε», να μπατιρίσουμε και να κλείσουμε το μαγαζί που λέγεται ΕΛΛΑΣ. Γιατί όταν κλείνει ένα μαγαζί και μια επιχείρηση αυτοί που περιμένουν να πάρουν πίσω τα δανεικά παίρνουν τον….

«Δεν μας ξεφεύγει πλέον ούτε η αλλαγή σκοπιάς στο Μπαλίκεσιρ»!

Η ανησυχία για αιφνιδιαστική τουρκική ενέργεια φέρνει υψηλή χρηματοδότηση για δορυφορική επιτήρηση


ImageΗ έγκαιρη δορυφορική προειδοποίηση αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού αμυντικού συστήματος με την διάθεση υψηλών κονδυλίων σε μία εποχή μεγάλων περικοπών στο τομέα της Άμυνας. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από το ΓΕΕΘΑ, εξασφαλίστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια η χρηματοδότηση με ένα ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ του νέου δορυφορικού πρόγραμματος MUSIS (MUSIS (MUltinational Space-based Imaging System),το οποίο θα διαθέτει και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης! Η Ελλάδα με τη ίδια ομάδα χωρών συμμετέχει στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή του μελλοντικού δορυφορικού συστήματος γεγονός που θα την καταστήσει μέλος μιας μικρής ομάδας χωρών παγκοσμίως που θα έχουν τόσο εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα επιτήρησης σε υπηρεσία.
To πρόγραμμα MUSIS θεωρείται το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης